Connect with us

Efectele secetei: peste 110.000 ha de culturi din județ sunt compromise

Local

Efectele secetei: peste 110.000 ha de culturi din județ sunt compromise

O nouă analiză la nivelul Instituției Prefectului arată că peste 110.000 ha de culturi, ceea ce reprezintă peste 20% din suprafața totală a județului, au fost afectate de secetă.

„Până acum au fost depuse peste 4.000 de solicitări de la fermieri. Din situația centralizată la nivelul Direcției pentru Agricultură rezultă că au fost declarate calamitate peste 42.000 hectare la culturile de toamnă și aproape 70.000 hectare la culturile de primăvară”, a comunicat prefectul Bogdan Cojocaru.

Potrivit acestuia, pasul următor este ca toate aceste suprafețe să fie verificate și evaluate de Comisia stabilită prin ordin al prefectului. În cazul culturilor agricole înființate în toamna anului 2021, depunerea înștiințărilor scrise, de către utilizatorii de terenuri cu destinație agricolă înscriși în evidențele Agenției de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură, ale căror suprafețe cu culturi agricole au fost afectate foarte grav s-a încheiat la data de 1 august.

Pentru celelalte culturi agricole, termenul pentru depunerea înștiințărilor scrise este 15 noiembrie 2022 inclusiv. Procesele verbale de constatare și evaluare a pagubelor la culturile agricole se întocmesc până cel târziu la data de 15 august 2022 inclusiv, pentru culturile agricole înființate în toamna anului 2021 și până cel târziu la data de 30 noiembrie 2022 inclusiv, pentru celelalte culturi agricole.

Rapoartele de sinteză se întocmesc până cel târziu la data de 30 august 2022 inclusiv, pentru culturile înființate în toamna anului 2021 și până cel târziu la data de 15 decembrie 2022 inclusiv, pentru celelalte culturi agricole.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Local

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top