Connect with us

Elektrobit România, unul dintre cei mai puternici jucători pe piața IT din Iași

Local

Elektrobit România, unul dintre cei mai puternici jucători pe piața IT din Iași

Un eveniment de excepție al companiei Elektrobit România a avut loc la Iași. Aproximativ 45 de persoane au fost prezente la Hotelul Internațional din Capitala Moldovei. Vorbim despre experți în IT, cadre didactice universitare și studenți.

Specialiștii Elektrobit au prezentat activitatea companiei de renume mondial, care își deschide un birou la Iași. Cei prezenți au avut ocazia să afle ultimele noutăți din domeniile în care compania are contribuții la nivel de dezvoltare software.

Cuvântul de deschidere i-a aparținut lui Christian Drothler, Managing Director al Elektrobit România. Acesta a prezentat istoricul companiei, noile trend-uri și provocări ale industriei software în domeniul automotive.

În 2025, 98% dintre mașini vor fi conectate între ele

„Dacă am aduna la nivel mondial toate vehiculele cu software Elektrobit la bord și le-am alinia, am putea înconjura Ecuatorul de 11 ori. În momentul de față peste 100 de milioane de autovehicule și peste 1 miliard de microcontrollere au software-ul de la Elektrobit. Avem peste 120 de patente și numeroase premii câștigate în domeniul industrial și automotive. Elektrobit înseamnă expertiză în Software Development. Înseamnă specialiști AUTOSAR de înaltă clasă. La nivel global suntem prezenți în 24 de locații din 11 țări. Acolo unde sunt clienții noștri și unde putem avea specialiști în dezvoltare de software. Estimarea este ca, în anul 2025, aproximativ 98% dintre mașinile noi să fie conectate între ele. În acest context este foarte important faptul că produsele din aria de Embedded Security și Communication Network sunt parte din portofoliul Elektrobit. În ceea ce privește partea de inovație și cercetare, vă pot menționa că avem în prezent parteneriate și proiecte comune cu universități din Brașov, Timișoara, Cluj și Craiova, iar pentru viitorul foarte apropiat plănuim extinderea acestor parteneriate și, aici, la Iași. Proiectele noastre de cercetare acoperă inclusiv partea de Inteligență Artificială și Machine Learning”,  a menționat Christian Drothler.

Prezentările susținute de specialiștii Elektrobit au făcut referire la proiectele proprii din domeniile de Autonomous Driving, CyberSecurity, Automotive Operating Systems, High Performance Computing și Automotive UX.

Deschiderea biroului de la Iași plasează Elektrobit România ca unul dintre cei mai importanți jucători pe piața de IT din întreaga zonă.

După momentul oficial, într-o atmosferă relaxantă și prietenoasă, specialiștii Elektrobit au discutat cu participanții la eveniment, care au fost interesați să afle cât mai multe detalii despre activitatea companiei.

Reprezentanții Elektrobit și-au manifestat deschiderea și dorința de a colabora cu mediul universitar, la fel ca la Brașov și la Timișoara. Au existat deja discuții cu reprezentanții Facultății de Automatică și Calculatoare din Iași, care își desfășoară activitatea pe platforma Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”.

Despre Elektrobit

Software-ul Elektrobit este prezent în peste 100 de milioane de vehicule. Oferă soluții flexibile și inovative pentru infrastructura de mașini interconectate. Vorbim despre interfața dintre om și mașină, navigație, asistența șoferului, unitatea de comanda electronică (ECU) și serviciile de inginerie a software-ului.

Elektrobit este furnizor global de soluții și servicii de software-uri integrate. A fost premiat la nivel mondial în industria automotive. Are peste 30 de ani de experiență în domeniu și este una dintre principalele companii dezvoltatoare de soluții AUTOSAR pentru producătorii de mașini.

Este o companie multinațională, cu peste 3.500 de angajați și sedii în Europa, Statele Unite ale Americii și Asia. Headquarter-ul Elektrobit Romania este în Brașov din 2013, iar din anul 2016 compania este prezentă și în Timișoara. Din anul 2015 Elektrobit este filială independentă în concernul Continental AG.

Link-uri utileFacebookInstagramTwitterLinkedInYoutube

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top