Connect with us

Eurowings se retrage de la Iași la scurt timp după ce a lansat zborurile spre Germania

Local

Eurowings se retrage de la Iași la scurt timp după ce a lansat zborurile spre Germania

Eurowings a început să trimită notificări către clienții operatorului: zborurile, cu plecare din Iași după ziua de 10 iunie, au fost anulate, iar pe site-ul companiei nu se mai pot face rezervări după această dată, conform verificărilor APIX.ro. Directorul aerogării spune că cererea pe rutele operate de Eurowings a fost extrem de redusă.

Decizia Eurowings vine la scurt timp după ce operatorul a lansat primele zboruri de la Iași, respectiv spre destinații din Germania (Dusseldorf și Stuttgart): surse consultate de APIX.ro spun că decizia ar putea avea legătură cu taxele percepute de aerogara ieșeană, taxe care, în trecut, au stârnit și revolta operatorului Ryanair.

Notificare trimisă de către Eurowings către un client

În schimb, directorul Aeroportului Romeo Vatră a precizat că decizia de închidere a curselor ar avea legătură cu „cererea foarte redusă” pe cele două rute.

  • „Decizia de a deschide și închide zboruri aparține companiei aeriene, în funcție de planurile de dezvoltare operațională și de rentabilitatea rutelor. Eurowings nu va mai efectua zboruri din Iași spre Stuttgart și Dusseldorf din cauza cererii foarte reduse pe aceste rute. Nu ascund faptul că suntem dezamăgiți de decizie, dar înțelegem rațiunea ei pur economică. Din septembrie, alte două companii au anunțat deschiderea de noi curse pe Iași. Animawings către București cu 9 zboruri pe săptămână și Fly Lili către Munchen, 4 zboruri pe săptămână”, a spus Romeo Vatră.

Operatorul a început zborurile către Dusseldorf și Stuttgart în luna mai 2024, cu câte două zboruri săptămânale. Rezervările pe site-ul companiei au început să fie disponibile de la finalul anului trecut.

Ultimul zbor Eurowings spre Dusseldorf va fi pe 9 iunie, iar spre Stuttgart pe 10 iunie

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

To Top