Connect with us

Wizz Air alocă o nouă aeronavă la Iași: lista destinațiilor în cazul cărora vor fi mai multe zboruri

Foto: Facebook/Andreea Bârsan

Local

Wizz Air alocă o nouă aeronavă la Iași: lista destinațiilor în cazul cărora vor fi mai multe zboruri

Operatorul aerian Wizz Air a anunțat că a alocat a 5-a aeronavă la Iași, ceea ce va permite companiei să își mărească frecvența spre mai multe destinații: aerovana se va alătura bazei din Iași până la sfârșitul acestui an și va oferi peste 500.000 de locuri suplimentare pe an pieței din România.

Potrivit comunicatului Wizz Air, aeronava A321neo va permite creșterea frecvenței pe următoarele rute: la trei zboruri pe săptămână către Liverpool, Berlin și Memmingen, patru zboruri pe săptămână către Veneția și Istanbul, cinci zboruri pe săptămână către Barcelona, Dortmund și Bologna, precum și zboruri zilnice către Paris, Roma și Bruxelles. `Compania aeriană crește, de asemenea, numărul zborurilor către Milano de la șapte la nouă frecvențe pe săptămână, oferind astfel mai multe opțiuni de călătorie clienților săi”, se arată în comunicat.

În cei aproape 10 ani de activitate pe aeroportul din Iași, Wizz Air a transportat (începând cu decembrie 2014) peste 4,5 milioane de pasageri. Operatorul spune că zborurile sunt efectuate cu avioane care au o vârstă medie de 4-5 ani.

În prezent, Wizz Air operează acum 24 de rute din Iași către 13 țări din Europa, respectiv orașele: Bruxelles, Larnaca, Billund, Copenhaga, Basel, Paris, Dortmund, Memmingen, Tel-Aviv, Bologna, Catania, Milano, Roma, Torino, Veneția, Eindhoven, Liverpool, Londra, Barcelona, Madrid, Istanbul și Berlin.

„Suntem încântați să anunțăm alocarea celei de-a 5-a aeronave, pentru a ne sprijini operațiunile din Iași. Această investiție ne demonstrează angajamentul față de regiune și încrederea pe care o avem în potențialul ei de creștere. Frecvențele crescute pe cele 12 rute vor sprijini astfel mai bine operațiunile Wizz Air și ne vor ajuta să ne îndeplinim datoria de a asigura o experiență de călătorie sigură și plăcută”, a declarat Evelin Jeckel, Acting Network Officer în cadrul Wizz Air.

De cealaltă parte, directorul aerogării ieșene Romeo Vatră a subliniat că extinderea bazei Wizz Air la Iași vine și în contextul unei cereri de călătorie aflată într-o permanentă creștere. „Acest nou pas în consolidarea parteneriatului cu Wizz Air, compania cu cel mai mare număr de rute operate pe Aeroportul Iași, este rezultatul firesc al unei colaborări deschise și de durată, un răspuns la promisiunea noastră comună de a oferi conexiuni multiple în Europa și nu numai. Mai multe destinații, mai multe zboruri pe rutele principale înseamnă diversitate și, deci, o mobilitate crescută, ce asigură dezvoltarea aeroportului pe termen lung”, a spus, la rândul lui, Romeo Vatră.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top