Connect with us

Expoziție în Copou: Am încercat să scriu în imagini un eseu despre primăvară

FOTO: Virgil LEIȚOIU

Local

Expoziție în Copou: Am încercat să scriu în imagini un eseu despre primăvară

Galeria „La Gard” a Casei de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași găzduiește expoziția de fotografie „Armonii de primăvară”, semnată Virgil Leițoiu. Vernisajul va avea loc duminică, 6 iunie.

„Cele peste douăzeci de crâmpeie din natură, ode aduse frumosului vegetal, nu doar reverberează zeci de detalii cromatice, ci te face să simți mireasma de frunză și de iarbă tânără, copleșitoare, să privești renașterea naturii, lipsită de prezența omului. Uneori sub puternica lumină a soarelui, alteori surprinse prin lumina difuză, cernută de aburii mugurilor de floare, primăvara lui Virgil se dezvăluie atât figurativ dar și metaforic, fiecare amănunt al naturii fiind investit cu o valoare poetică de o gingașă candoare”, a comentat Maria Bilașevschi, critic de artă.

„Departe de a fi o operă de artă prin această expoziție am încercat să scriu în imagini un eseu despre primăvară. Inițial a fost o primăvară doar a mea, o descriere personală, cel mult pentru ochii prietenilor, doar ca mi-am dat la timp seama, datorită Mariei, căreia îi mulțumesc pentru treaba asta, că este un gest egoist să țin doar pentru mine. Așa că am ajuns la această formulă, una altruistă, de a lasă pe cât mai mulți să citească acest eseu”, a declarat Virgil Leițoiu.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Local

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top