Connect with us

Extinderea Penitenciarului în Copou va fi respinsă de către consilierii locali. UPDATE

Local

Extinderea Penitenciarului în Copou va fi respinsă de către consilierii locali. UPDATE

UPDATE – Pe moment, planul Penitenciarului a fost respins de consilierii locali dar, cel mai probabil, proiectul de hotărâre va reveni în plen într-o ședință viitoare: liberalii s-au răzgândit și pledează acum pentru aprobarea planului urbanistic, dar, astăzi, nu au avut toate voturile necesare în condițiile în care unul dintre reprezentanții partidului a absentat la vot.

Știrea inițială:

Proiectul de extindere a Penitenciarului în Copou a strânit numeroase reacții atât în spațiul politic, cât și cel public. Ședința în care va fi dezbătut proiectul va avea loc vineri, 26 noiembrie, dar rezultatul este unul anticipat: cel mai probabil, proiectul va fi respins.

Rezultatul poate fi anticipat deoarece partidele cu cei mai numeroși consilieri locali au anunțat că nu vor vota proiectului de hotărâre. În Consiliul Local (CL), sunt 27 de consilieri: 11 PNL, 9 USR, 5 PSD și 2 PMP. Pentru aprobarea proiectului sunt necesare 14 voturi, dar PNL și USR, care cumulează 20 din 27 de voturi posibile, au anunțat deja că există decizii la nivelul fiecărui partid pentru a nu vota proiectul și în plen.

Sunt așteptate decizii similare și din partea PSD și a PMP astfel că scenariul de acum doi ani din CL se poate repeta: la vremea respectivă a fost o premieră – același proiect de extindere a Penitenciarului a fost respins în unanimitate de către consilieri.

Proiectul depus de Penitenciar are toate actele în regulă, dar principala problemă a inițiativei vizează oportunitatea unei astfel de extinderi. În schimb, în planul urbanistic se arată că, în ideea unei relocări viitoare a Penitenciarului, construcțiile propuse prin intermediul actualului proiect pot fi refuncționalizate pentru a avea altă destinație.

Pe această suprafață de teren, Penitenciarul propune imobile cu regim subsol, demisol, parter şi două etaje. Însă înălţimea maximă ajunge la 20 metri, respectiv cât un bloc de locuinţe cu 6 etaje

Principala problemă pentru relocarea Penitenciarului face referire la costurile mari pentru construirea unei noi unități, o investiție care trece pragul de 100 milioane euro. În schimb, extinderea din Copou ar costa de circa 10 ori mai puțin.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

To Top