Connect with us

FOTO Autostradă construită în mijlocul unei zone rezidențiale la 50 cm de blocuri

Extern

FOTO Autostradă construită în mijlocul unei zone rezidențiale la 50 cm de blocuri

Un pasaj rutier, parte dintr-o autostradă, este construit de către autoritățile egiptene la doar 50 cm de blocuri de locuințe. Imaginile au devenit deja virale pe rețele de socializare, dar autoritățile nu renunță la planuri. În schimb, spun că locuitorii zonei rezidențiale care s-au trezit cu pasajul în fața balconului vor fi compensați financiar.

Odată construit pasajul, locuitorii vor putea ajunge pe autostradă chiar din…balcon, imaginile de mai jos fiind relevante în acest sens. Pasajul este construit în Cairo, capitala Egiptului, are o lungime de 12 km și o lățime de aproape 70 metri. Potrivit presei internaționale, costurile de construcție ajung la circa 317 milioane de dolari.

Foarte multă s-a arătat îngrijorată de nivelul mare de poluare odată ce autostrada va fi deschisă traficului, gradul mare de periculozitate dat de circulația mașinilor și, nu în ultimul rând, invadarea intimității locuitorilor zonei”, scrie presa internațională.

În schimb, autoritățile egiptene spun că blocurile care se află foarte aproape de autostradă – respectiv 50 cm – au fost construite, de fapt, „ilegal”. Planul este de a demola respectivele blocuri, dar, atenție, abia după ce pasajul va fi construit, în ciuda apropierii foarte mari dintre imobile și autostradă. În orice caz, autoritățile se tem și de eventuale proteste, astfel că nu e clar la acest moment dacă vor demola sau nu imobilele.

Puteți citi mai multe despre acest subiect pe BoredPanda.com și pe ArabNews.com, surse de unde au fost preluate informațiile și următoarele imagini:

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Extern

To Top