Connect with us

Premieră în Viena: o stradă este desființată pentru a face loc unui parc

Această stradă va fi desființată (Foto: Google Street View)

Extern

Premieră în Viena: o stradă este desființată pentru a face loc unui parc

Autoritățile din Viena au început lucrările de dezfectare a unei străzi cu scopul de a amenaja un parc de 3.700 mp. Primăria va planta copaci și va dota zona cu mobilier urban specific spațiilor de joacă și locurilor de recreere (fântână, mese, bănci, șezlonguri din lemn etc.). Lucrările au început în această săptămână și vor fi finalizate în septembrie 2020.

Este vorba despre Trunnerstraße, o stradă aflată în apropie de un parc de mari dimensiuni (Augarten, 52 hectare). Potrivit autorităților vieneze, mai multe zone verzi existente vor fi conectate pentru a forma o nouă grădină publică. Parcul va purta numele unui fost jurnalist.

Proiectul a devenit realitate după ce autorităților au organizat o amplă consultare cu rezidenții zonei care au și participat la planificare. „Numeroase sugestii au fost preluate și integrate în proiect”, se arată pe site-ul Primăriei din Viena.

Pentru a putea realiza parcul, autoritățile au demolat un zid lung de 50 metri.

Citiți mai multe pe acest subiect pe site-ul Primăriei din Viena. Pe temă a scris și Anca Gherasim, activist civic din Iași.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Extern

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top