Connect with us

Gaze naturale: Opt comune au depus proiecte în valoare totală de 73 mil. euro

Proiecte publice

Gaze naturale: Opt comune au depus proiecte în valoare totală de 73 mil. euro

Ministerul Investițiilor are în evaluare un număr de opt proiecte depuse de autorități locale din județul Iași pentru continuarea, extinderea sau înființarea de sisteme de distribuție a gazelor naturale.

Valoarea totală a investițiilor propuse se ridică la aproape 360 milioane lei, respectiv peste 73 milioane euro, potrivit unei adrese a autorității centrale consultată de APIX.ro.

„În vederea sprijinirii investițiilor privind extinderea rețelelor de distribuție a gazelor naturale, în următoarea perioadă de programare, respectiv 2021 – 2027 prin Programul Operațional Dezvoltare Durabilă (PODD 2021 – 2027) se va continua finanțarea acțiunilor care contribuie la realizarea recomandărilor specifice de țară (…) prin finanțarea celui de-al doilea obiectiv de politică europeană – O Europă mai ecologică”, se arată în adresa Ministerului Investițiilor publicată pe site-ul Senatului sub formă de răspuns la o interpelare a senatorului ieșean Maricel Popa.

Precizarea autorității centrale este importantă întrucât, în actuala sesiune națională de evaluare a proiectelor, există posibilitatea ca nivelul fondurilor alocate să fie mai mic decât nivelul solicitat de primării.

Lista proiectelor depuse de comune ieșene care se află în evaluare:

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top