Connect with us

Iași: cea mai mare creștere a prețului mediu pe apartamente

Prețul mediu la Iași este de 1.045 euro/mp

Studii și analize

Iași: cea mai mare creștere a prețului mediu pe apartamente

Portalul imobiliare.ro a publicat o nouă analiză cu privire la evoluția prețurilor la vânzarea de apartamente noi și vechi. Analiza are în vedere orașele mari din România, iar, în cazul Iașului, portalul afirmă că a fost înregistrată cea mai mare creștere a prețului mediu solicitat de vânzători de apartamente. Studiul face referire la luna august 2018.

„În orașul din nord-estul țării a avut loc, potrivit indicelui imobiliare.ro, cea mai mare creștere a prețului mediu solicitat de către vânzătorii de apartamente. Astfel, în ultima lună de vară, pretențiile proprietarilor s-au majorat cu 2,9%, de la 1.016 la 1.045 de euro pe metru pătrat. Deși ambele segmente de piață au consemnat creșteri în perioada analizată, amploarea variațiilor a fost diferită: locuințele din blocurile vechi s-au apreciat cu 0,9% (de la 1.010 la 1.019 euro pe metru pătrat util), însă cele nou-construite s-au scumpit cu 4% (de la 1.018 la 1.059 de euro pe metru pătrat util)”, se arată în analiza imobiliare.ro.

Indicele invocat de către portal reprezintă o medie a prețului solicitat, exprimat în euro pe metru pătrat util pentru apartamentele de vânzare situate în blocuri de apartamente pe baza anunțurilor publicate pe portal de către agențiile imobiliare și proprietari.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Studii și analize

To Top