Connect with us

Iași: Transport public oprit (anumite intervale din zi), străzi pustii. UPDATE

Pietonalul Ștefan, ora 15.00, marți, 17 martie 2020

Utile

Iași: Transport public oprit (anumite intervale din zi), străzi pustii. UPDATE

UPDATE. Primăria a anunțat și câteva curse speciale (vezi la finalul articolului).

Iașul intră, ușor-ușor, într-o semi-izolare. Astăzi, la prânz, pietonalul Ștefan era aproape pustiu, iar traficul pe străzile din centru era destul de redus.

Primăria a anunțat o măsură fără precedent: oprirea transportului public local în anumite intervale din zi. Totul se datorează crizei declanșate de noul coronavirus (Covid-19) și încercarea autorităților de a limita răspândirea acestuia. În același timp, ieșenii pare că au înțeles că e mai bine să stea în case și doar în caz de urgențe să se deplaseze.

Începând de pe 18 martie, transportul public local va funcționa doar în anumite ore, a informat Primăria:

  • Între orele 5.00 și 8.00 activitatea de transport public local va funcționa în regim normal.
  • Pentru persoanele care își desfășoară activitatea în zona industrială transportul public local de călători va fi asigurat pe traseul 5 în intervalul orar 13.00 – 18.00.
  • Între orele 8.00 și 15.30 tot parcul auto și de tramvaie se retrage în garaj / depou (exceptând traseul 5 în intervalul orar 13.00 – 14.00).
  • De la ora 15.30 și până la ora 18.00 se reia activitatea de transport public.
  • Între orele 18.00 și 21.00 tot tot parcul auto și de tramvaie se retrage în garaj / depou.
  • Între orele 21.00 și 22.45 se reia activitatea de transport la 25% din capacitate.

„Orice altă necesitate va conduce la alte modificări în transportul public”, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Pe străzi centrale, dar și în cartiere, față de o zi normală, trecătorii sunt în număr mult mai mic, iar momentul în care majoritatea oamenilor vor sta în casă este din ce în ce mai aproape. Patronii unor restaurante și baruri au decis închiderea localurilor, la fel ca în cazul unor magazine. În schimb, supermarket-urile rămân deschise sau funcționează după un program modificat. În context, de precizat că este puțin probabilă o criză în aprovizionarea cu alimente, atât timp cât supermarket-urile sunt în continuare bine-aprovizionate.

Fotografii făcute astăzi, la ora 15.00, în centrul Iașului:

Intersecție Anastasie Panu – str. Palat
Grădina Palas
Pietonalul Ștefan, vedere spre Palat
Pietonalul Ștefan, vedere spre Mitropolie

Str. Palat

UPDATE. „Având în vedere solicitările membrilor personalului medical din Municipiul Iași care lucrează în program de 12 ore (orele 7.00 – 19.00), primarul Mihai Chirica a dispus Companiei de Transport Public să organizeze curse speciale pentru aceștia, imediat după ora 19.00, după modelul curselor speciale existente în mod normal pentru elevi și studenți.

Cursele speciale pentru personalul medical vor fi introduse începând cu ziua de miercuri, 18 martie, când programul general de transport public va fi restricționat în vederea prevenirii infecției cu noul coronavirus COVID-19 în Municipiul Iași.

De asemenea, în urma modificării programului de lucru al angajaților complexului comercial ERA, curse speciale ale Companiei de Transport Public vor fi organizate și pentru aceștia imediat după ora 12.00. Dincolo de aceste măsuri speciale și de alte decizii care pot fi luate în perioada următoare, Primăria Municipiului Iași face apel la societățile comerciale să își adapteze orele de început și de sfârșit de program la intervalul orar propus pentru transportul public începând de miercuri, 18 martie” – comunicat Primăria Iași.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Utile

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top