Connect with us

Iașul este mai puțin poluat în aceste zile: scăderi importante la stațiile de măsurare

Utile

Iașul este mai puțin poluat în aceste zile: scăderi importante la stațiile de măsurare

Nivelul de poluare din aceste zile din Iaşi este comparabil cu cel din zilele libere de sărbători. În ultima săptămână, staţiile de monitorizare din oraş au înregistrat cote scăzute ale principalilor indici care măsoară poluarea, fără a fi înregistrate depăşiri peste pragul de referinţă.

La sfârşitul săptămânii trecute, poluarea a fost extrem de redusă faţă de o zi normală, cotele fiind foarte scăzute în special în zilele de vineri şi sâmbătă, după care au urcat uşor. De exemplu, ziua de 14 martie (sâmbătă) a fost cea de-a opta cea mai puţin poluată zi de la începutul anului, conform măsurătorilor analizate de „Ziarul de Iaşi“ la staţia din Podul de Piatră, datele fiind publice pe platforma calitateaer.ro. Experţii spun că Iaşul este în trendul mondial cu privire la scăderea poluării, dar aceştia avertizează că municipiul nostru nu deţine totuşi o reţea eficientă de măsurare care să cuprindă tot oraşul. Totodată, după ce activităţile vor reintra în normal, experţii spun că nivelul de poluare va creşte semnificativ, scrie „Ziarul de Iași”.

În perioada 1 – 16 martie 2020, media zilnică a indicelui PM 10 de la această staţie a fost 24 faţă de 33 în perioada similară a anului trecut. Astfel, scăderea este de circa 37%.

Citește mai multe în „Ziarul de Iași”

Articole din categoria Utile

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top