Connect with us

Ce zboruri mai sunt disponibile acum la Aeroportul Iași. UPDATE Noi anulări

Utile

Ce zboruri mai sunt disponibile acum la Aeroportul Iași. UPDATE Noi anulări

UPDATE. La scurt timp după publicarea acestei știri, în orarul aerogării ieșene au apărut ca anulate încă 5 curse pentru luni, toate interne (3 spre Otopeni și cele spre Cluj și Timișoara). Și zborurile retur au fost anulate. Deocamdată, pentru celelalte zile, situația rămâne așa cum a fost prezentată mai jos.

Situație sosiri luni, 16 martie, la Aeroportul Iași

Știrea inițială:

Criza declanșată de Covid-19 (noul coronavirus) va provoca pagube financiare semnificative la Aeroportul Internțional Iași. Amintim că a fost deja luată măsura anulării a zeci de zboruri, nu doar spre Italia, ci și spre alte zone. Unele surse neoficiale spun că, în această perioadă (până pe 31 martie), vor rămâne doar 2 curse externe. Acum, chiar și după șirul de anulări de săptămâna trecută, din Iași se poate zbura spre 11 destinații externe.

Conform orarului anunțat de aerogara ieșeană pentru această săptămână, au mai fost anulate curse spre Viena (cursa de luni) și Otopeni (una dintre cursele zilnice realizate de Blue Air, operatorul rămâne cu alte zboruri zilnice spre aeroportul din Capitală).

De exemplu, astăzi, sunt programate 12 sosiri la Iași, mai bine de jumătate fiind curse interne (5 de la Otopeni și câte una de la Timișoara și Cluj). Din străinătate vor ajunge la Iași curse din Koln, Londra, Paris și Bruxelles. În același timp sunt programate 13 plecări: 6 către Otopeni, câte una spre Timișoara și Cluj și alte cinci destinații externe: Londra, Koln, Paris, Bruxelles și Liverpool.

Pe parcursul săptămânii, singurele destinații externe unde vor mai fi efectuate zboruri, în afara celor deja menționate, sunt: Barcelona, Dortmund, Billund (toate programate marți), Eindhoven (miercuri), Viena (joi) și Larnaca (duminică).

În total, 11 destinații externe sunt încă active pe site-ul Aeroportului Iași. Totuși, zilele trecute, în Spania au intrat în vigoare măsuri de carantină astfel că și cursa spre Barcelona ar putea fi anulată.

Surse neoficiale spun că, de fapt, în zilele următoare vor fi anulate mai multe zboruri, iar singurele curse externe pe care se mai pot baza cei de la Aeroport sunt cele spre Larnaca (Cipru) și Billund (Danemarca). O astfel de informație nu a fost încă confirmată oficial și totul depinde de evoluția pandamiei Covid-19 în țările europene. În context, amintim că șeful aerogării ieșene Cătălin Bulgariu a solicitat închiderea spațiului aerian din România pentru zborurile civile.

Amintim că toate cursele spre Italia au anulate până la sfârșitul lunii martie, alături și de cursa spre Tel Aviv. Punctual, Austrian Airlines ia decizie de a mai anula unele zboruri (spre Viena, cum este exemplul de astăzi) din cauza lipsei de pasageri.

Puteți urmări evoluția zborurilor la Aeroportul Iași pe site-ul aerogării

Articole din categoria Utile

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top