Connect with us

În ce zone din Iași sunt cele mai scumpe și cele mai ieftine apartamente? [studiu]

Studii și analize

În ce zone din Iași sunt cele mai scumpe și cele mai ieftine apartamente? [studiu]

Cele mai scumpe zone din Iași sunt zona centrală, Copou și Podu de Fier (Târgu Cucu), se arată în studiul de piață a proprietăților imobiliare realizat de Evalon Proiect SRL la comanda notarilor publice, studiul fiind utilizat de notari pentru a consulta valorile minime în tranzacționarea unei locuințe. La polul opus se află Tătărași, Frumoasa, Mircea cel Bătrân, Podul de Piatră și Bularga.

„Observăm că cele mai scumpe zone sunt: zona centrală și Podu de Fier (Tg Cucu). Se poate remarca faptul că valoarea unui metru pătrat scade odată cu creșterea suprafeței, adică un metru pătrat dintr-un apartament cu o cameră va fi mai scump decât un metru pătrat dintr-un apartament cu trei sau patru camere, chiar dacă vorbim despre aceeași zonă”, se arată în studiu.

Potrivit sursei citate, valoarea minimă a unui metru pătrat este de 1.000 euro, dar alte analize independente arată că, în medie, un metru pătrat în zonele amintite ajunge la 2.000 euro. În același timp, în zone periferice, prețul mediu este de peste 1.300 euro/mp.

„Dacă există zone unde prețul pe metru pătrat scade considerabil în raport cu suprafața, cum ar fi în Dacia sau Alexandru, se observă că prețul rămâne relativ constant pe Copou, în zona Gării, zona centrală și Podul de Fier”, se mai arată în studiu.

În document se mai precizează că cele mai multe apartamente sunt scoase la vânzare pe zonele Tătărași, Alexandru și Păcurari. „Cele mai ieftine zone Tătărași, Frumoasa, Mircea cel Bătrân, Podul de Piatră și Bularga”, potrivit studiului în care este invocată analiza a celor mai importante cinci site-uri din țară care publică anunțuri imobiliare.

„Piața imobiliară este una variată, ce cuprinde practic toate tipurile de proprietăți imobiliare; evoluțiile prețurilor de tranzacționare sau ofertare a diferitelor tipuri de proprietăți imobiliare vor fi influențate în continuare, în principal, de marile investiții în curs, ori anunțate (autostrada Tg Mureș – Iași, construirea spitalului regional, construcția unor micro-cartiere rezidențiale). Pe piața imobiliară ieșeană este de așteptat ca trendul ascendent al prețurilor de tranzacționare să se păstreze și în perioada următoare”, se mai precizează în studiu.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Studii și analize

To Top