Connect with us

În Miroslava va fi construit un centru federal regional de tenis

Proiecte publice

În Miroslava va fi construit un centru federal regional de tenis

Președintele federației de tenis Ion Țiriac a anunțat înființarea unui centru regional de tenis în Miroslava. Cel mai bogat român a fost vineri la Iași, timp în care a avut întâlniri cu primarul Iașului Mihai Chirica și primarul din Miroslava Dan Niță.

La Iași, Țiriac a discutat cu edilul despre organizarea, la sfârșitul lunii mai, a unui turneu ATP ce va avea premii totală de aproape 160.000 de euro. Turneul va avea loc la Baza Ciric, iar Primăria spune că urmează să fie construit încă un teren principal de tenis, prevăzut cu tribune, cu sistem de supraveghere video și producție TV on-site. Amenajarea terenului va costa circa 40.000 euro.

„Municipiul Iași pune la dispoziție Baza Sportivă Ciric și va face modificările semnalate și solicitate în raportul supervizorului ATP privind spaţiul destinat sportivilor şi oficialilor, terenurile de joc”, se arată într-un comunicat al Primăriei.

De cealaltă parte, în Miroslava, Țiriac și primarul Dan Niță au pus bazele construirii unui centru federal regional de tenis pe o suprafață de 4 ha pusă la dispoziție de comuna Miroslava.

„Perspectiva acestui centru regional, pe care eu îl numesc federal, vă garantez eu și vă dau în scris că o să atragă, exact cum un stup atrage albinele, tineret de sute și sute de copii care o să se lege de acest sport. Experiența există. Chiar dacă infrastructura noastră sportivă s-a terminat, chiar dacă n-am pus nimic în loc încă, perspectiva acestui centru în această parte a țării este bună”, a spus Ion Țiriac.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top