Connect with us

Încep lucrările la cinci terenuri de sport de la unități școlare

Proiecte publice

Încep lucrările la cinci terenuri de sport de la unități școlare

Municipalitatea a atribuit realizarea a cinci terenuri de sport la tot atâtea unitățil școlare unei firme din Târgu Mureș, Atlas Company SRL. Compania va încasa circa 2,4 milioane lei, iar terenuril vor fi finalizate în șase luni, cel puțin acesta este termenul de execuție stabilit prin contract. Autorizațiile de construire pentru terenuri au fost deja emise.

Toate cele cinci terenuri vor avea formă dreptunghiulară, cu lungimea de 40 de metri și lățimea de 20 de metri, iar în jurul terenul urmând a fi amenajată o zonă de siguranță. Fiecare teren va fi împrejmuit cu plasă bordurată și stâlpi metalici. Gardul va avea o înălțime de șase metri în spatele porților și patru metri pe lateralele terenului. Totodată, pentru folosirea terenului în condiții de luminozitate redusă, perimetral va fi montată o instalație de iluminat cu reflectoare de tip led.

Suprafața de joc a terenurilor de la Şcoala Generală „Alecu Russo”, Şcoala Gimnazială „Gh. I. Brătianu” și Colegiul Tehnic „I. C. Ştefănescu” va fi din gazon sintetic, cu înălțimea firului de 40 de milimetri, având compoziția firului 100% din polietilenă. Pentru asigurarea stabilității gazonului vor fi utilizate granule de cauciuc, care va fi montat pe stratul suport.

În cazul Liceului Economic de Turism și a Şcolii Gimnaziale „Ştefan Bârsănescu”, suprafața de joc va fi din tartan, montat pe stratul suport.

În anul 2019 Primăria Municipiului Iași a amenajat trei noi terenuri de sport la Liceul „Dimitrie Cantemir”, Colegiul „Mihai Eminescu” și Școala „Alexandru cel Bun”.

În acest an municipalitatea ieșeană va pregăti amenajarea câte un teren de sport la alte nouă instituții de învățământ. Suma totală pentru cele nouă terenuri este 4.171.550,85 lei, fără TVA. Documentațiile tehnico – economice sunt parte a unei hotărâri votate în ședința Consiliului Local din 20 decembrie 2019.

Este vorba de Colegiul Național (345.677,32 lei, fără TVA), Colegiul Național „Costache Negruzzi” (443.870,17 lei, fără TVA), Colegiul Național „Emil Racoviță” (569.389,36 lei, fără TVA), Colegiul Național „Octav Băncilă” (578.301,24 lei, fără TVA), Colegiul National „Garabet Ibrăileanu” (347.203,63 lei, fără TVA), Liceul Tehnologic „Petru Poni” (460.966,35 lei, fără TVA), Şcoala Gimnazială „Elena Cuza” (365.245,55 lei, fără TVA), Şcoala Gimnazială „Bogdan Petriceicu Haşdeu” (461.109,32 lei, fără TVA) și Şcoala Gimnazială „Bogdan Petriceicu Haşdeu” – Corp D (333.322,84 lei, fără TVA).

În acest an municipalitatea va începe și construirea unei noi săli de sport la Școala „Ion Creangă” și va realiza documentațiile pentru construirea unor săli și la alte trei unități de învățământ: Școala „Alexandru Vlahuță”, Școala „George Coșbuc” și Școala „Nicolae Iorga”.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top