Proiecte publice
Încep șantierele: lucrări la rețelele de termoficare în zona a cel puțin 30 de străzi din mai multe zone din oraș
Primăria a autorizat lucrările pentru modernizarea rețelelor de termoficare, în cadrul etapei a III-a a proiectului demarat acum circa 10 ani, contractul, care a cuprins și o componentă de proiectare, fiind semnat la finalul lunii februarie 2023.
De lucrări se va ocupa Conest care va încasa aproape 60 milioane lei, fără TVA. Aceeași companie a fost implicată în numeroase alte proiecte ale Primăriei cu privire la rețeaua de termoficare. O dată certă pentru începerea lucrărilor nu este încă publică.
- Citește și Un consorțiu cu firme din Germania și Austria vrea încălzirea Iașului cu salcie energetică
Intervențiile vor fi în jurul următoarelor artere de circulație: str. Bularga, bd. Socola, str. Pantelimon Halipa, bd. Tudor Vladimirescu, str. Toma Cozma, bd. Carol I, str. G-ral M.Berthelot, N. Gane, Logofăt Tăutu, șos. și al. Păcurari, str. și std. Canta, Aleea Cimitir Evreiesc, str. Brateș, șos. Varianta Rediu, Ciurchi, V. Lupu, bd. Metalurgiei (pod Metalurgiei), bd. Chimiei, str. Universității, bd. Independenței, aleea și str. V.Alecsandri, str. și pasaj C.Vodă, str. I.C. Brătianu, alei, trotuare și spații verzi aferente arealului și incintă CET 1 Iași.
- Citește și Veniturile constructorului „de casă” al Primăriei Iași [Conest] au trecut pragul de 230 milioane lei
Proiectul are două componente principale: refacerea a circa 14 km de conducte termice primare (principalele zone unde vor fi executate lucrări sunt Păcurari, Canta și Metalurgie) și a circuitului de termoficare din CET I (Tudor Vladimirescu), respectiv circa 1,8 km de conducte.
- Citește și Cheltuieli imense pentru apă și încălzire: sumele vor depăși 700 milioane lei în acest an
Potrivit Primăriei Iași, lucrările de reabilitare vor fi realizate prin folosire de tehnologii noi, care să conductă la creşterea eficienţei energetice, în vederea livrării agentului termic la parametrii cantitativi şi calitativi solicitaţi la consumatori şi cu un impact minim asupra mediului, prin reducerea cantităţii de poluanţi.
Fondurile sunt asigurate de Comisia Europeană.