Connect with us

Începe implementarea sistemului de e-ticketing: biletele CTP vor dispărea/În afacere este implicat un finanțator din fotbal

Local

Începe implementarea sistemului de e-ticketing: biletele CTP vor dispărea/În afacere este implicat un finanțator din fotbal

Primăria Iași va încheia, zilele acestea, contractul de proiectare și punere în funcțiune a sistemului de e-ticketing, în condițiile în care licitația a fost adjudecată de către firma Radcom, patronată de omul de afaceri Nicolae Badea, fost finanțator al clubului Dinamo.

Valoarea estimată a contractului a fost de 9,8 milioane lei (fără TVA), dar valoarea de adjudecare încă nu este publică: singurul lucru cert este că Primăria a atribuit contractul pe 15 iulie, iar singurul ofertant la procedură a fost compania din București.

Implementarea sistemului de e-ticketing va duce, în primă fază, la dispariția biletelor imprimate pe hârtie, acestea urmând a fi înlocuite cu carduri personalizate. Cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla în a doua parte a anului 2023.

Citește și Supra-contractare pe POR: bani pentru VeloCity, Iași – Dancu și e-ticketing

Principalele componente ale proiectului finanțat cu fonduri europene sunt:

  • echipamente instalate la bord pentru asigurarea funcției de e-ticketing și numărare călători: 148 computere de bord, 490 validatoare duale, 197 sisteme de numărare, 296 switch-uri
  • sistem integrare plată SMS
  • sistem de control titluri de călătorie
  • sistem integrat de comunicații
  • sistem management de flotă
  • integrare carduri cu sistem bike-sharing
  • sistem emitere carduri de călătorie
  • echipamente autobază
  • sisteme inteligente de transport instalate: un sistem ticketing și un sistem numărare călătorie

În 2021, firma Radcom a avut o cifră de afaceri de aproape 100 milioane lei, cu un profit net de peste 10 milioane lei şi un număr mediu de aproape 100 de angajaţi.

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top