Connect with us

INTERACTIV Mobilitatea ieșenilor în timpul stării de urgență și schimbările după 15 mai

Utile

INTERACTIV Mobilitatea ieșenilor în timpul stării de urgență și schimbările după 15 mai

După cum APIX.ro a mai scris în trecut, mobilitatea ieșenilor a început să scadă odată cu închiderea școlilor (11 martie), iar, după 18 martie (zi în care a fost instituită starea de urgență), indicatorii au arătat scăderi semnificative în rutina zilnică. După 15 mai, mobilitatea a început să revină la normal.

Recent, „Ziarul de Iași” a prezentat date de la mai multe instituții care au arătat scăderi pe linie în luna aprilie 2020, în comparație cu aprilie 2019.

Câteva dintre concluziile ziarului:

  • traficul rutier a scăzut și până la 62%
  • accidentele rutiere au scăzut cu 65%
  • turismul a scăzut cu 60%
  • intervențiile Ambulanței au scăzut cu 40%
  • poluarea a scăzut cu 18%
  • decesele au scăzut cu 12,5%

Zilele trecute, comunitatea geo-spatial.ro a lansat o platformă interactivă care arată cum a scăzut mobilitatea utilizând date de la Google, Apple și Waze. Informațiile pot fi accesate AICI pentru fiecare județ în parte.

Datele de mobilitate furnizate de Google acoperă perioada 28 februarie – 21 mai și tratează următoarele sectoare: Piețe agroalimentare și farmacii, Parcuri, Stații de transport public, Retail, Locul de muncă și Rezidențial (reședință), potrivit HotNews.ro.

Informațiile în cazul Iașului sunt disponibile la următoarele linkuri:

Continue Reading

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Alte articole din categoria Utile

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top