Connect with us

Investiție de 18 mil. lei în modernizarea birourilor vamale de la Sculeni și Albița

Foto: Reporteris.ro

Proiecte publice

Investiție de 18 mil. lei în modernizarea birourilor vamale de la Sculeni și Albița

Direcția de Finanțe a lansat o licitație pentru modernizarea a două birouri vamale de frontieră din județele Iași (Sculeni) și Vaslui (Albița), valoarea contractului fiind estimată la 17,9 milioane lei, fără TVA.

Procedura este împărțită în două loturi: modernizarea punctului de la Albița costă 11,9 milioane lei, iar cel de la Sculeni peste 6 milioane lei. Fondurile sunt asigurate din surse europene, respectiv prin intermediul unui program transfrontalier de finanțare nerambursabilă.

Lucrările care vor fi realizate la Sculeni sunt următoarele:

  • modernizare și reabilitare clădiri existente
  • modernizare și reabilitare la platforme, piste de control, căi de circulație rutieră și pietonală
  • realizarea de construcții noi: scară și platformă orizontală control mașini marfă
  • desființarea unor construcții existente
  • refacerea rețelei de alimentare cu apă și racordarea la rețeaua existentă în localitatea Sculeni
  • refacerea rețelei de canalizare (menajeră și pluvială) și racordarea la rețeaua existentă în localitatea Sculeni

„Realizarea unor lucrări de intervenție asupra ansamblului de clădiri, instalații și construcții conexe în vederea reabilitării funcționale și structurale este motivaă de existența unor argumente obiectvei generate de: disfuncționalități parțiale ale unor obiective de instalații, uzura, îmbătrânirea prematură a unor elemente sau materiale de construcții, execuția defectuoasă a unor elemente de construcție, uzura fizică și morală a unor echipamente și instalații după un ciclu de exploatere de peste 10 ani, degradări parțiale ale elementelor de construcții și instalații, verificări de exploatere privind impactul asupra meduului, exigențe adaptate normelor tehnice actuale și altele”, se arată în caietul de sarcini aferent licitației organizate de către ANAF.

Construcțiile aferente biroului vamal au o suprafață desfășurată de circa 8.300 mp, iar punctul vamal se află pe un teren de 35.000 mp. Companiile interesate pot depune oferte cel târziu pe 12 iulie.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top