Connect with us

Italienii vor construi primul tronson din autostrada A7: contract de 1,5 miliarde lei

Proiecte publice

Italienii vor construi primul tronson din autostrada A7: contract de 1,5 miliarde lei

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că a început demersurile pentru semnarea primului contract de lucrări aferent autostrăzii A7 Ploiești – Pașcani, respectiv o porțiune de 21 km între Dumbrava și Mizil.

CNAIR poate semna contractul după ce o contestație depusă un participant la licitație a fost respinsă de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC). Lucrările vor fie executate de către asocierea Impresa Pizzarotti & C.S.p.A. – Pizzarotti S.A. – Retter Project Management SRL.

„Lotul 1 între Dumbrava și Mizil are o lungime de 21 km și include construcția a 14 poduri și a unui pasaj de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 550 m. Durata de execuție a contractului este de 20 de luni”, se arată într-o informare a CNAIR.

Valoarea contractului se ridică la aproape 1,5 miliarde lei, fără TVA. Sectorul Dumbrava – Mizil face parte din tronsonul Ploiești – Buzău care este și cel mai mic tronson al autostrăzii A7, în condițiile în care are doar 63 km față de celelalte sectoare: Buzău – Focșani (83 km), Foșcani – Bacău (96 km) și Bacău – Pașcani (77 km).

În proiectul de construire a tronsonului Ploiești – Buzău sunt prevăzute 6 noduri rutiere, 42 de poduri/pasaje/viaducte, 4 parcări/spații de servicii și 2 centre de întreținere. Perdele forestiere de-a lungul întregii autostrăzi și stații de încărcare pentru vehicule electrice în spațiile de servicii.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top