Connect with us

Autostrada A7 va costa 26 miliarde de lei. Tronsonul Bacău – Pașcani, aproape de momentul lansării licitației de execuție

Trafic

Autostrada A7 va costa 26 miliarde de lei. Tronsonul Bacău – Pașcani, aproape de momentul lansării licitației de execuție

Consiliul Interministerial a aprobat indicatorii tehnico-economici ai proiectului de construire a tronsonului Bacău – Pașcani, parte in A7, potrivit lui Cătălin Urtoi, consilierul personal al ministrului Transporturilor. Valoarea acestui sector este estimat la 6,3 miliarde lei, iar costurile pentru întreaga autostradă A7 (Ploiești – Pașcani) ajung, astfel, la 26 miliarde de lei, fără TVA.

Urmează hotărâre e guvern, avizarea proiectului și ne îndreptăm spre licitația de execuție”, a spus Cătălin Urtoi. Aprobarea indicatorilor vine la o zi după ce un fost secretar de stat în MT a tras un semnal de alarmă cu privire la întârzierile înregistrate în derularea proiectelor majore de infrastructură din Moldova.

Autostrada A7 este unul dintre proiectele prioritare din PNRR, iar construcția acestui drum va beneficia de finanțare prin intermediul acestui program în proporție de circa 50% din valoarea proiectului, în timp ce restul banilor ar urma să fie asigurați de către guvern din alte surse.

„Sectorul de autostradă cuprins între Bacău și Pascani are o lungime de 77.394 km, iar traseul autostrăzii se desfășoară pe teritoriile administrative ale județelor Bacău, Neamț și Iași. Stabilirea traseului precum și a soluțiilor tehnice din cadrul Studiului de fezabilitate au avut la baza Studiul geotehnic în cadrul căruia au fost realizate 653 de foraje geotehnice cu adâncimi cuprinse între 6-30 m, însumând un total de 8686 ml de foraj”, se arată într-o informare a CNAIR.

Traseul A7 pe raza județului Iași: intrarea în județ este în zona comuna Mircești, iar traseul continuă în paralel cu DJ208 pe raza unor comune precum Hălăucești, Mogoșești-Siret, Cozmești, Stolniceni-Prăjescu și orașul Pașcani.
Traseul autostrăzii Bacău – Pașcani: linia albastră reprezintă cei 16,3 km de drum în regim de autostradă care fac parte din centura Bacăului, drum dat în folosință și al cărui traseu se suprapune cu autostrada A7. Consultă AICI o hartă interactivă cu întreg traseul autostrăzii care leagă sudul de nordul țării

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Trafic

To Top