Connect with us

Iulius renunță, momentan, la turnul de pe Sf. Lazăr şi la extensia de la Palas Mall

Investiții private

Iulius renunță, momentan, la turnul de pe Sf. Lazăr şi la extensia de la Palas Mall

Compania Iulius a trimis în această seară un comunicat prin care anunță că, momentan, exclude două propuneri de cladiri din proiect, imobile care au stârnit unele controverse în spațiul public: turnul din spatele Palas Mall și extinderea de pe esplanada Teatrului Luceafărul. În același timp, grupul de firme Iulius anunță că demolarea actualului sediu E.ON rămâne de actualitate. Anunțul companiei vine cu o zi înainte de dezbaterea programată la Primărie în care vor fi discuții pe tema extinderii Palas din zona Sf. Andrei.

Citește și VIDEO/FOTO Planul de dezvoltare și extindere a Palas

Apix.ro vă prezintă comunicatul integral al companiei Iulius:

Ansamblul Palas este o investiție pentru comunitate, care, așa cum a făcut-o și până acum, se dezvoltă cu responsabilitate față de patrimoniul cultural și istoric al Iașului, dar și față de locuitorii orașului. Proiectele companiei IULIUS sunt într-o fază a dezbaterilor publice, al căror scop de consultare este real și extrem de important pentru stabilirea formei finale.

Ca urmare a dezbaterii publice organizate în data de 4 decembrie 2019 la Primăria Municipiului Iași, care a oferit prilejul unui dialog onest și contextul pentru a afla puncte de vedere diferite și argumentate, compania IULIUS a reconfigurat propunerile pentru extinderea ansamblului Palas. Considerăm că este necesar un timp mai îndelungat de reflecție asupra tuturor sugestiilor și propunerilor reieșite. Prin urmare, în această etapă de dezvoltare vom exclude corpul A3.1 (clădirea înaltă din zona blocurilor K1 – K7, strada Palas) și amenajarea esplanadei Teatrului Luceafărul, inclusiv extensia propusă pentru Palas Mall către aceasta, din noile configurări pentru modificarea PUZ – CP aprobat pentru edificarea ansamblului Palas prin HCL 375/ 01.09.2009. Se menține decizia de a înlătura clădirea E.ON.

Palas a contribuit în mod semnificativ la dezvoltarea din ultimii ani a Iașului, din punct de vedere economic, turistic și social. Este investiția care a revitalizat centrul orașului, a pus Iașul pe harta industriei IT din întreaga lume, a crescut șansele de angajare și retenția tinerilor, a transformat zona centrală într-o platformă culturală și de socializare pentru întreaga comunitate, a generat venituri consistente la economia locală (peste 20 de milioane de euro până în prezent), a sporit atractivitatea turistică a Iașului. Ne dorim să continuăm acest demers într-un parteneriat cu societatea civilă.

Mulțumim tuturor celor preocupați de dezvoltarea Iașului și apreciem interesul pe care comunitatea îl acordă proiectelor propuse de compania IULIUS.”

Apix.ro a prezentat, acum câteva luni, informații în premieră despre extinderea Palas, iar anunțurile companiei din ultimele săptămâni au confirmat ceea ce fluxul nostru de știri a relatat.

În același timp, Apix.ro a scris, în ultimul an, deseori, despre modul în care planul de extindere a Palas a avansat. Citește AICI.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top