Connect with us

La Pașcani a fost atribuit contractul de digitalizare a serviciilor publice – 1,1 mil. lei

Smart City

La Pașcani a fost atribuit contractul de digitalizare a serviciilor publice – 1,1 mil. lei

O asociere formată din două firme și-a adjudecat licitația pentru digitalizarea serviciilor publice la Pașcani, contractul fiind atribuit pentru o valoare de 1,1 milioane lei (fără TVA), cu circa 300.000 lei mai puțin față de estimările inițiale ale autorității contractante.

Asocierea este formată din TNT Computers (Sibiu) și Electro Optic Components (București). În 2020, prima firmă a avut o cifră de afaceri de 7 mil. lei cu un profit de aproape 300.000 lei, la un număr mediu de 25 de angajați. A doua companie a avut indicatori financiari mai buni: 11, 4 mil. lei – cifră de afaceri, 3,9 mil. lei – profit și 9 angajați.

În Sibiu, TNT a colaborat cu majoritatea autorităților locale pentru aplicații precum ContaBugetar, Taxe și Impozite, Asistență Socială, Registrul Agricol, Urbanism și o soluție de e-guvernare locală.

Una dintre componentele proiectului de digitalizare de la Pașcani vizează implementarea unei platforme (portal web) care să simplifice procedurile administrative și să reducă birocrația pentru pășcăneni, alături de digitalizarea proceselor de administrare a documentelor. Prin intermediul portalului vor putea fi transmise documente cu caracter general și va conține și o secțiune de primiri solicitări și eliberare documente legate de urbanism: certificate, autorizații, procese verbale de recepție etc.

Alte componente ale portalului vizează asistența socială (procesare online a dosarelor specifice), poliția locală (incidente raportate online și realizarea unei hărți a infracționalității), asistență virtuală bazată pe inteligență artificială, aplicație pentru mobil (disponibilă pentru funcționarii instituției – o facilitate va fi, de exemplu, tipărirea chitanței în teren) și un management al achizițiilor, investițiilor, cotnractelor și proiectelor europene.

Articole din categoria Smart City

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top