Connect with us

Licitația de construire a SRU: sute de clarificări au fost publicate, un nou termen de ofertare

Lucrările pregătitoare la SRU au început în aprilie 2024

Proiecte publice

Licitația de construire a SRU: sute de clarificări au fost publicate, un nou termen de ofertare

Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS) a publicat răspunsuri la sute de solicitări de clarificări la documentația de atribuire a lucrărilor de construire a Spitalului Regional de Urgență (SRU) Iași, ocazie cu care a stabilit și un nou termen pentru depunerea ofertelor: 28 iunie.

Inițial, ofertele trebuiau deschise în aprilie 2024, dar companiile interesate să participe la licitație au făcut circa 800 de solicitări de clarificări, iar termenul a fost prelungit în mai multe rânduri. Clarificările au vizat probleme de ordin tehnic.

santier sru
Lucrările pregătitoare la SRU au început la mijlocul lunii aprilie: până în toamnă, vor fi făcute intervenții precum: săpătură generală, devieri de utilități, excavări, transportul pământului, împrejmuire și altele. Aceste lucrări fac obiectului unui contract distinct, în valoare de 30 milioane lei, care a fost încheiat cu Ness Proiect Europe

Contractul pentru lucrările de construire are o valoare estimată la 1,8 miliarde lei, fără TVA, fiind cea mai mare licitație din istoria post-decembristă a Iașului. Conform informațiilor APIX.ro, cel puțin 10 consorții de firme (din țară și din străinătate) sunt interesate să depună oferte pentru construirea SRU.

SRU va fi construit pe un teren de 12 hectare, la circa 2,5 km de centrul Iașului, principalul acces urmând a fi asigurat dinspre bld. C.A. Rosetti. Cheltuielile operaționale se vor ridica la circa 75 milioane euro/an, în condițiile în care unitatea spitalicească va avea circa 3.000 de angajați.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top