Connect with us

VIDEO Stadiul lucrărilor pregătitoare construirii SRU Iași la o lună de la deschiderea șantierului: 20%

Proiecte publice

VIDEO Stadiul lucrărilor pregătitoare construirii SRU Iași la o lună de la deschiderea șantierului: 20%

Lucrările pregătitoare construirii Spitalului Regional de Urgență (SRU) Iași au ajuns la un stadiu de 20% în execuție la o lună de la deschiderea șantierului: constructorul spune că lucrările vor fi finalizate cu cel puțin două săptămâni mai devreme față de termenul din contract (4 luni).

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a inspectat vineri șantierul, iar, printre altele, responsabilii de lucrări i-au transmis că deja a fost excavat tot pâmântul vegetal (circa 50.000 metri cubi), pământ care va fi transportat pe un teren al Primăriei Iași pentru utilizare ulterioară în amenajări peisagistice la nivelul municipiului Iași.

Potrivit responsabililor de proiect, excavările din următoarele trei luni vor produce o cantitate de 500.000 metri cubi (30.000 de autocamioane)

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila, prezent și el la Iași, a spus că șantierul de la Iași este cel mai avansat, în condițiile în care recent au început și lucrările la Craiova iar, în weekend, se va da startul și la Clujul. În cazul tuturor celor trei spitale, lucrările au fost împărțite în două etape: pregătitoare (organizare de șantier, excavări, devieri de utilități etc.) și construirea efectivă a unității.

La acest moment, lucrările de construire a SRU sunt lansate doar în cazul Iașului, contractul având o valoare de 1,8 miliarde lei. Inițial, ofertele trebuiau deschise pe 11 aprilie, dar au fost mai multe amânări ale termenului, iar ultimul anunțat este 7 iunie. Foarte probabil, și acest termen va fi prelungit până la finalul lunii iunie, conform informațiilor APIX.ro.

Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS) a primit 800 de solicitări de clarificare de la 50 de companii, majoritatea fiind de ordin tehnic. Nu toate aceste firme sunt constructori, solicitările fiind și pe partea de dotări. Conform estimărilor directorului ANDIS (Adrian Popa), interpelat de APIX.ro pe temă, cel puțin 10 consorții de firme, din țară și din străinătate, ar putea să participe la licitație.

„Cred că vom putea semna contractul pentru construirea SRU până la finalul acestui an. Odată ce vom deschide ofertele, avem termen trei luni pentru evaluare”, a declarat, pentru APIX.ro, Adrian Popa. Însă, el a subliniat, că semnarea contractului poate fi întârziată de eventuale contestații.

„După 15 ani, în sfârșit, chiar dacă avem și machete, și panouri, în schimb avem de această dată și un șantier în lucru în spate. După 15 ani, în sfârșit, s-au pornit cele trei spitale regionale. A fost o muncă de echipă și a agenției ANDIS, a domnului director și a Ministerului Sănătății și am reușit totuși să deblocăm, din punctul meu de vedere, cele mai importante investiții din domeniul sănătății, cele trei spitale regionale, acesta de la Iași, cel de la Cluj și cel de la Craiova”, a spus, la rândul lui, premierul Marcel Ciolacu.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

To Top