Connect with us

Licitația de exploatare forestieră: doar 2 din 70 de loturi au fost atribuite. Restul – anulate

Spații verzi

Licitația de exploatare forestieră: doar 2 din 70 de loturi au fost atribuite. Restul – anulate

Romsilva, prin Direcția Silvică, a atribuit doar două loturi dintre cele 70 scoase la licitație pentru exploatare forestieră, potrivit informațiilor publicate în sistemul național de achiziții publice (SICAP).

Așa cum APIX.ro a anunțat la mijlocul lunii ianuarie 2021, planul Romsilva era să atribuie contracte de exploatare în șase zone din județ: Dobrovăț (10 partide), Lunca Cetățuii (13 partide), Hârlău (19 partide), Pașcani (10 partide), Podu Iloaiei (2 partide), Răducăneni (6 partide) și Pădureni (10 partide).

Anunțul de atribuire publicat în SICAP cuprinde doar două loturi, ambele din Pașcani, în suprafață de circa 9 hectare. În restul cazurilor, atribuirea a fost anulată.

Lotul a fost anulat administrativ”, este explicația publicată în SICAP de către Direcția Silvică pentru fiecare lot anulat.

Din informațiile publicate în SICAP rezultă că anularea loturilor a survenit în contextul în care nu au existat ofertanți (în cea mai mare parte).

Cele două contracte de exploatare din Pașcani au fost atribuite către aceeași firmă: Candium SRL, o companie din Hârlău specializată în silvicultură și alte activități forestiere. Contractele au o valoare totală de circa 13.000 lei. Această firmă a licitat doar pentru cele două loturi atribuite.

La licitație a mai participat firma Alcada Hek SRL, care a ofertat pentru patru loturi, iar toate sunt din Pașcani, dintre care două sunt cele atribuite către Candium. În cazul celorlalte două loturi, Direcția Silvică a anulat, de asemenea, procedura.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Spații verzi

To Top