Connect with us

Licitația pentru parcul industrial Lețcani a fost relansată: care a fost motivul anulării?

Proiecte publice

Licitația pentru parcul industrial Lețcani a fost relansată: care a fost motivul anulării?

Consiliul Județean (CJ) Iași a reluat licitația pentru amenajarea parcului industrial Lețcani la scurt timp după ce, inițial, procedura a fost anulată.

Față de anunțul inițial, APIX.ro a identificat două modificări principale:

  • procedura nouă este în formă simplificată (ceea ce înseamnă termene scurtate de licitație – de exemplu, la prima procedură termenul de depunere a ofertelor era 17 iunie, în timp ce la noua licitație termenul este 9 iunie)
  • cealaltă modificare importantă vizează factorii de evaluare: inițial, CJ a vrut ca în adjudecarea contractului să se țină cont în proporție de 80% de propunerea financiară a firmei și 20% o componentă tehnică. Acum, criteriul de atribuire este „prețul cel mai scăzut”.

Surse APIX.ro spun că licitația a fost anulată zilele trecute din cauza factorilor de evaluare stabiliți inițial, respectiv componenta tehnică prin care o companie trebuie să demonstreze o „metodologie corespunzătoare pentru obținerea asigurării că lucrările sunt realizate la parametrii calitativi solicitați”. Algoritmul de calcul al componentei tehnice nu a fost pe placul autorităților centrale, conform surselor APIX.ro, întrucât ar fi lăsat loc anumitor interpretări.

Contractul avea o valoare de peste 15 milioane lei (fără TVA). Lucrările de intervenție vizează construcția unei clădiri cu rol administrativ (cu o suprafață desfășurată de circa 600 mp), realizarea drumurilor de incintă și a împrejmuirii, amenajarea terenului, racordarea la rețelele de utilități existente în zonă și eliberarea amplasamentului (mutarea unei rețele electrice aeriene). Parcul industrial de la Lețcani ar urma să fie amenajat pe o suprafață de 18,6 hectare, pe un teren aflat peste stradă de parcul logistic (privat) Solo.

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top