Connect with us

Lista proiectelor discutate în ultima Comisie de urbanism din 2017

Utile

Lista proiectelor discutate în ultima Comisie de urbanism din 2017

Comisia de urbanism a Consiliului Local (CL) a luat în dezbate 15 proiecte de planuri urbanistice în ultima ședință a anului 2017. Un proiect de interes care a primit undă verde de la consilieri este unul propus de Construcții Hidrotehnice SA în Manta Roșie: patru blocuri cu până la șase etaje vizavi de fostul magazin Dedeman (citește AICI despre proiect). În schimb, un proiect al unui consilier care face parte din Comisia de Urbanism (Violeta Găburici) a fost amânat întrucât alesul local, prin firma pe care o controlează, nu a depus documentația completă, respectiv avizul de la Comisia de monumente istorice (citește AICI despre proiect).

Fluxul APIX vă prezintă proiectele care au fost dezbătute în ședința Comisiei de urbanism din data de 22 decembrie, alături de rezoluțiile adoptate:

 • blocuri cu până la șase etaje pe o suprafață de 9.500 mp în Manta Roșie. Inițiator: Construcții Hidrotehnice SA. Rezoluție: APROBAT (citește AICI despre proiect)
 • modificare regim de înălțime la corpurile de extindere a Hotelului Ramada. Inițiator: Hotel Orizont SRL. Rezoluție: AMÂNARE (solicitare clarificări privind parcările propuse) – citește AICI despre proiect
 • construire aparthotel cu patru corpuri de clădire cu până la șase etaje în zona centrală. Inițiator: Concept MSG Trade, firma consilierului local Violeta Găburici. Rezoluție: AMÂNARE (solicitare aviz monumente, controverse privind regimul de înălțime propus) – citește AICI despre proiect
 • construire blocuri cu până la 8 etaje în bd. Chimiei, aproape de zona Grădinari. Inițiator: Armin Schneier. Rezoluție: AMÂNARE (solicitare clarificări privind parcările propuse) – citește AICI despre proiect
 • construire bloc cu până la 4 etaje în Ciurchi. Inițiator: Conest SA. Rezoluție: AVIZ CONDIȚIONAT (clarificări privind parcările)
 • construire bloc cu până la 11 etaje în CUG. Inițiator: Techno Fusion SRL. Rezoluție: RESPINS (soluție improprie pentru parcări – multipark) – citește AICI despre proiect
 • construire bloc cu până la 5 etaje în zona Smârdan. Inițiatori: Loredana și Doru Tehutu. Rezoluție: RESPINS (regim de înălțime mare în raport cu suprafața parcelei – 472 mp)
 • construire bloc cu până la 3 etaje în Titu Maiorescu. Inițiator: Florin Claudiu Asimionesei. Rezoluție: AMÂNARE (solicitare puncte de vedere de la Departamentul Juridic și GIS Cadastru privind regimul căii de acces la terenul proprietate)
 • construire bloc cu până la 3 etaje pe str. Vasile Urechia. Inițiator: Bogdan Ciochină Rezoluție: RESPINS (recomandare regim de înălțime mai mic și amenajare parcări în subteran)
 • patru locuințe individuale: Viticultori (1.099 mp), Cicoarei (500 mp), str. Vasile Urechia (245 mp) și str. Neculce (200 mp). Rezoluții: ADOPTATE
 • spațiu comercial în Piața Voievozilor. Inițiator: Barby Comp SRL. Rezoluție: RESPINS

Comisia de urbanism are în componență nouă membri: Paul Boișteanu (președinte, PSD), Marius Aur (secretar, PSD), Gabriel Harabagiu (viceprimar, PSD), Radu Botez (viceprimar, ALDE), Florentin Ciubotariu (PSD), Gabriel Surdu (PSD), Tudor Dornean (PNL), Violeta Găburici (PMP) și Ciprian Bostan (PNL). De la ședința Comisiei din 22 decembrie a lipsit ultimul consilier menționat, în timp ce Găburici a ajuns la lucrări imediat după ce s-a discutat proiectul ei (care era penultimul din lista celor 15 proiecte). Pentru aprobarea unui plan urbanistic, cel puțin cinci consilieri trebuie să voteze în favoarea acestuia.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Utile

To Top