Connect with us

O comună limitrofă Iașului a lansat o licitație cu o valoare record, de 5 ori mai mare față de bugetul pe un an

Proiecte publice

O comună limitrofă Iașului a lansat o licitație cu o valoare record, de 5 ori mai mare față de bugetul pe un an

Primăria Dumești a lansat cea mai mare licitație din istoria comunei cu un contract la o valoarea estimată de peste 41 milioane lei, fără TVA, pentru lucrări în vederea înființării sistemului de distribuție cu gaze naturale. Spre diferență, anul trecut, Dumeștiul a avut venituri de 8 milioane lei.

Proiectul este finanțat prin intermediul programului „Anghel Saligny” și de la bugetul local, conform informațiilor publicate de autoritatea locală în sistemul național de achiziții publice. Lungimea rețelei de gaz va fi de 47 km și vor fi realizate 1.755 de branșamente.

Sistemul de distribuție va avea o componentă „inteligentă”: contoare gaz SMART și SCADA – monitorizare, control și achiziția de date, arhitectură care cuprinde computere, comunicații de date în rețea și interfețe grafice cu utilizatorul, precum și softare de monitorizare sau administrare a sistemului. Contractul, care cuprinde și o etapă de proiectare, are o durată de execuție de 72 de luni (inclusiv perioada de garanție).

Firmele interesate să participe la licitație pot depune oferte până pe 16 mai. O licitație similară este în desfășurare la Popricani. Autoritatea locală a lansat procedura în ianuarie 2024, iar, la finalul lunii februarie, a primit nu mai puțin de cinci oferte de la asocieri de firme conduse de Teoval, Conest, Consteel Company, BTDConstruct și Mic Das. Popricani ar urma să stabilească câștigătorul licitației până la finalul lunii aprilie. În acest caz, valoarea contractului a fost estimată la 46 milioane lei, fără TVA.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top