Connect with us

Programul național de investiții la Iași: dintre cei 1,5 miliarde de lei au fost decontați doar 4,5%

Proiecte publice

Programul național de investiții la Iași: dintre cei 1,5 miliarde de lei au fost decontați doar 4,5%

Guvernul a decontat, până în prezent, doar 70 milioane lei în cadrul celor aproape 130 de proiecte derulate în județul Iași în cadrul Programului Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny” – suma reprezintă doar 6% din valoarea totală contractată și 4,5% din valoarea totală a proiectelor.

Cele aproape 130 de proiecte au o valoare totală de 1,5 miliarde lei, dar, până în prezent, au fost încheiate doar 92 contracte în valoare de 1,1 miliarde lei. Cel mai avansat proiect este o investiție a Consiliului Județean: modernizarea DJ 249E – Moreni – Prisăcani-Măcărești-intersecție DJ 244F (circa 30 km). Lucrările sunt finalizate în proporție de 99%, iar suma decontată până acum ajunge la 16 milioane lei din cele 22 milioane lei contractate.

Deocamdată, chiar dacă sunt 92 de contracte încheiate, guvernul a făcut deconturi în sumă de 68 milioane lei doar în cazul a circa 30 de proiecte – în celelalte situații, primăriile au semnat recent contractul de lucrări sau licitațiile sunt în diverse faze.

Top 5 proiecte PNI în județul Iași, după valoare:

  • modernizare drum Popricani – Larga Jijia (10,4 km) – proiect al CJ Iași de 63 milioane lei, contractul de finanțare este încheiat, dar nu există încă desemnat un constructor
  • extindere canalizare în Miroslava – proiect al primăriei din localitate, de 38 milioane lei, sumă decontată până acum – 1,1 milioane lei în cadrul contractului de proiectare a lucrărilor (licitația de execuție este în desfășurare)
  • reabilitare pasaj Socola, Primăria Iași – proiect de 37,3 milioane lei, fără sume decontate până în prezent. În vara acestui an a fost desemnat constructorul (Conest), dar se întârzie nejustificat începerea lucrărilor
  • extindere sistem de apă și canalizare, Popești – proiect de 33 milioane lei, decontat până acum – 416.500 lei
  • rețea de canalizare în comuna Focuri – proiect de 30 milioane lei, fără sume decontate

Mai jos, puteți consulta lista celor 29 de proiecte în cazul cărora au început deja să fie decontate sume pentru etapa de proiectare sau de execuție (situația este valabilă la data de 1 octombrie):

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

To Top