Connect with us

Iași: trei firme vânzează contractul de 70 mil. lei pentru refacerea irigațiilor pe 21.000 ha

Proiecte publice

Iași: trei firme vânzează contractul de 70 mil. lei pentru refacerea irigațiilor pe 21.000 ha

Agenția Națională de Îmbunățiri Funciare (ANIF) are în evaluare trei oferte pentru reabilitarea amenajării de irigații din Sculeni – Țuțora – Gorban, o lucrare evaluată la circa 70 milioane lei și care va deservi peste 21.000 hectare de pe raza a 12 comune ieșene.

Potrivit informațiilor publicate în sistemul național de achiziții publice, câștigătorul licitației va fi anunțat cel târziu pe 2 noiembrie, atunci când este termenul pentru evaluarea financiară a ofertelor.

Participanții la licitație sunt:

  • asocierea Frasinul (lider, Bistrița Năsăud) Laurențiu H (Satu Mare), cu un subcontractant din București (TIAB). Liderul asocierii a avut, anul trecut, o cifră de afaceri de peste 250 milioane de lei
  • asocierea INOVECO (lider, Ilfov)Euroclif PC (Constanța), tot cu TIAB ca subcontractant. Liderul asocierii a avut, anul trecut, o cifră de afaceri de circa 180 milioane lei
  • asocierea Euro Construcții Arhis (lider, Iași)Argif (Argeș) Edas-Exim (București), cu un terț susținător (Chrome Computers, București) și doi subcontractanți: Total Telecom (Iași) și Electro-Alfa Internațional (Botoșani). Liderul asocierii a avut, anul trecut, o cifră de afaceri de 16 milioane lei

Potrivit proiectului, lucrările se vor desfășura pe raza 12 a comune: Victoria, Popricani, Golăiești, Ungheni, Holboca, Țuțora, Comarna, Prisăcani, Costuleni, Grozești, Răducăneni și Gorban.

„Amenajarea de irigații Sculeni – Țuțora – Gorban este situată în zona din lunca râurilor Prut și Jijia, cuprinsă între localitățile Sculeni la Nord și Gorban la sud. Amenajarea este împărțită în două compartimente determinate și delimitate de lucrările de îndiguire și regularizare a râurilor Prut, Jijia și Bahlui”, se arată în documentația de licitație.

Conform sursei citate este vorba despre 8.727 hectare în zona Sculeni – Țuțora și de 12.282 hectare în zona Țuțora – Gorban. „Prin realizarea lucrărilor propuse se vor elimina pierderile de apă prin infiltrație, iar singurele pierderi de apă care se vor produce vor fi cele prin evaporație”, spune ANIF.

Principalele tipuri de lucrări propuse sunt:

  • reabilitarea construcțiilor aferente stațiilor de pompare SPA Sculeni și SPA Moreni și a incintei (clădiri stație, bazin și cămine, incinte stație)
  • refacerea instalațiilor tehnologice de pompare și a conductelor (Sculeni și Moreni)
  • reabilitarea instalațiilor de alimentare cu energie electrice (Sculeni și Moreni)

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

To Top