Connect with us

Vodafone va construi un parc fotovoltaic într-o comună ieșeană

Proiecte publice

Vodafone va construi un parc fotovoltaic într-o comună ieșeană

Operatorul de telefonie mobilă Vodafone a câștigat o licitație organizată de Primăria Ion Neculce pentru construirea unui parc fotovoltaic de mici dimenisiuni care să asigure alimentarea cu energie electrică a unor obiective de interes local.

Vodafone a avut un terț susținător (General ME.EL Electric SRL) și un subcontractant: Urbioled (Iași). Parcul fotovoltaic va avea aproape 700 de panouri, iar compania va încasa 2,6 milioane lei (fără TVA). „Sistemul fotovoltaic propus este proiectat pentru o producție anuală totală de 320.000 kWh”, se arată în proiectul tehnic, consultat de APIX.ro.

Primăria Ion Neculce a semnat contractul cu Vodafone săptămâna trecută, acord care mai cuprinde, printre altele, și amenajarea unei centrale fotovoltaice (8 panouri) la un centru comunitar.

Asigurarea energiei electrice din surse neconvenționale este o idee adoptată și de alte autorități comunale: Primăria Scobinți are în desfășurare o licitație pentru construirea unei capacități energetice, iar valoarea contractului se ridică la circa 4,5 milioane lei, fără TVA.

Lucrarea de la Scobinți este similară cu cea de la Ion Neculce, dar de o capacitate mai mare, în condițiile în care vor fi montate aproape 900 de panouri. În cazul acestei proceduri, deschiderea ofertelor va avea loc pe 25 octombrie.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

To Top