Connect with us

Start la programul Saligny: ce tip de cereri se pot depune pentru fonduri de la guvern?

Local

Start la programul Saligny: ce tip de cereri se pot depune pentru fonduri de la guvern?

Ministerul Dezvoltării a anunțat începerea programului guvernamental Saligny care vizează acordarea de finanțări autorităților locale. În primă instanță, până pe 26 aprilie, cererile vor face referire la înființarea de rețele de gaz, inclusiv branșamente la gospodării.

„Autoritățile locale pot cere finanțare pentru proiectele prin care vom realiza 2.500 de kilometri de conducte de gaze și vom branșa 150.000 familii la rețeaua de distribuție a gazelor naturale”, a anunțat Ministerul Dezvoltării. Cererile pot fi depuse AICI.

Prin program se pot finanța:

  • înființarea de noi sisteme de distribuție a gazelor naturale
  • extinderea sistemului de distribuție a gazelor naturale în localitățile din cadrul unei unități administrativ – teritoriale
  • modernizarea sistemelor de distribuție a gazelor naturale prin transformarea în sisteme inteligente de distribuție a gazelor naturale

Conform autorității centrale, prin Programul ”Anghel Saligny” sunt alocate 50 de miliarde de lei pentru extinderea și modernizarea rețelelor de drumuri, poduri, apă, canalizare și gaz, iar, în urma preluării finanțării altor 105 de proiecte de rețele de gaz de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, bugetul total se va ridica la 55,5 miliarde de lei.

În cadrul tuturor componentelor programului, așa cum APIX.ro a relatat anterior, fiecare județ va putea beneficia de o sumă de minimum 140 milioane lei, în condițiile în care există fonduri prealocate pe fiecare localitate: cel puțin 4 milioane lei pe comună și cel puțin 7 milioane lei pentru fiecare oraș.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top