Connect with us

Licitație atribuită de Primăria Iași în timp record: 4 zile de la deschiderea ofertelor

cazane cet iasi

Local

Licitație atribuită de Primăria Iași în timp record: 4 zile de la deschiderea ofertelor

Primăria Iași a atribuit un contract către o firmă belgiană într-un timp record: contractul a fost semnat pe 25 februarie, în condițiile în care ofertele au fost deschise pe 21 februarie, iar compania a fost singurul ofertant la procedură.

Licitația a făcut referire la achiziția de pulbere pe bază de var calcic pentru denoxarea gazelor arse la instalația de desulfurare de la CET II Holboca. Mai precis, produsul este necesar în procesul de producerea de energie termică și electrică de către Primărie pentru a putea fi respectate condițiile de mediu.

Instalația de desulfurare de la CET a fost pusă în funcțiune în 2016 fiind utilizată această pulbere pentru denoxarea gazelor arse și implică hidratarea produsului și injecția umedă în sistemul de recirculare.

Câștigător al licitației a fost desemnată firma Carmeuse Holding din Brașov, subsidiară a companiei Carmeuse Europa SA din Belgia. Valoarea contractului trece pragul de un milion de lei (inclusiv TVA).

Parcursul licitației: Pe 14 februarie este publicat anunțul, pe 21 februarie sunt depuse ofertele. Pe 22 februarie este finalizată evaluarea tehnică a ofertei, iar pe 24 februarie cea financiară. Tot pe 24 februarie este emis raportul de procedură, iar pe 25 februarie este semnat contractul. Atribuirea s-a făcut la aceeași valoarea estimată de către Primărie: 916.350 lei, fără TVA.

Potrivit informațiilor din sistemul electronic de achiziții publice, Primăria avea termenul limită pentru atribuirea contractului jumătatea lunii iunie 2022. Atribuirea contractului în doar câteva zile este cu siguranță un record pentru o procedură simplificată de licitație. Doar achiziția directă este o procedură care permite cumpărarea unor produse în aceeași zi, dar, în astfel de cazuri, nu există o licitație, ci achiziția se poate face direct din catalogul electronic al unei firme sau în baza unor înțelegeri în prealabil între autoritate și o companie.

Carmeuse este o companie minieră belgiană care produce var și calcar. Grupul Carmeuse are unități de producție în Europa, America de Nord și Africa. Compania a fost înființată în anul 1860.

Preluarea sistemului de termoficare anul trecut de către Primăria Iași va genera costuri semnificative pentru bugetul local în acest an. În 2021, în doar câteva luni, costurile pentru acest serviciu au fost de peste 170 milioane lei.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Local

To Top