Connect with us

Patru elicoptere din Ucraina au aterizat la Iași/Unul dintre cele mai urmărite avioane din lume survolează Iașul

Aeroportul Iași, vedere aeriană

Local

Patru elicoptere din Ucraina au aterizat la Iași/Unul dintre cele mai urmărite avioane din lume survolează Iașul

UPDATE Cele patru elicoptere au decolat în jurul orei 14.15 spre Brașov. Între timp, alte cinci elicoptere au intrat în țară din Ucraina, prin nordul țării, și, inițial s-au îndreptat tot spre Iași. Ulterior, și-au schimbat direcția și sunt în drum spre Brașov. Vezi AICI un clip cu elicopterele care au fost la Iași.

Știrea inițială:

Patru elicoptere din Ucraina au aterizat marți la Aeroportul Internațional Iași, cu ocazia unei opriri tehnice în drumul lor spre Brașov, unde sunt programate pentru lucrări de mentenanță. Elicopterele nu sunt înarmate, acestea fiind folosite pentru operațiuni de salvare.

În același timp, un avion al Forțelor Navale ale SUA (marina militară), care survolează Iașul, a devenit unul dintre cele mai urmărite aeronave din lume de către utilizatorii platformei flightradar24.com.

„Autoritățile ucrainene au solicitat părții române aprobări diplomatice de survol cu destinația finală Ghimbav, jud. Brașov, pentru un număr de 4 elicoptere, în scopul efectuării operațiunilor de mentenanță la Airbus Helicopters România, potrivit contractelor în vigoare. Aeronavele în discuție sunt configurate pentru executarea misiunilor civile, nefiind înarmate. Pentru aceste elicoptere au fost depuse astăzi, 8 martie, planuri de zbor în sistemul de trafic aerian civil, aeronavele aterizând deja pe aerodromul Iași, pentru escală tehnică, urmând să își continue deplasarea către destinația finală”, a informat Ministerul Apărării, într-un comunicat.

Elicopterele sunt de tip Airbus H225, precum cel din imagine, și sunt folosite în operațiuni de salvare

În același timp, spațiul aerian al Iașului a intrat în atenția a numeroși utilizatori de pe platforma flightradar24.com: unul dintre cele mai urmărite aeronave de pe acest site este un avion Lockheed EP-3 Orion, care a decolat de lângă insula Heraklion și face misiuni de recunoaștere pe zona de est a țării, pe traseul Constanța – Iași – Suceava și retur, de la ora 8 dimineața. Avionul aparține Forțelor Navale ale SUA (marina militară).

Avionul de recunoaștere care survolează Iașul este precum cel din imagine

Peste 20.000 de persoane din întreaga lume urmăreau, în jurul orei 12:00, culoarul de zbor al aeronavei care se află la o altitudine de aproape 8.000 metri. În jurul orei 12:30, aeronava a devenit cel mai urmărit avion de către utilizatori.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top