Connect with us

O unitate de producție va fi construită în zona Fortus, în spatele Tehnopolis

Investiții private

O unitate de producție va fi construită în zona Fortus, în spatele Tehnopolis

O firmă specializată în cultivarea cerealelor a început demersurile pentru autorizarea unei unități de producție în zona Fortus și a trecut deja de un prim hop: Primăria Iași i-a eliberat avizul de oportunitate pentru investiție.

Construire hală de producție – depozitare, birouri și parcare subterană”, este proiectul inițiat de firma Forting Agro Company, o companie ieșeană cu o cifră de afaceri de peste un milion de euro, și venituri de aproape două ori mai mari, pentru anul de raportare 2022.

Amplasamentul investiției – în spatele Tehnopolis

Potrivit avizului de oportunitate, terenul are o suprafață de aproape 5.500 mp și, în prezent, este liber de construcții. Regimul de înălțime propus este cu subsol, parter și 5 etaje, la o înălțime maximă de 20 metri și un procent de ocupare a terenului de 50%. Având în vedere coeficientul de utilizare a terenului (2), aria desfășurată construită a imobilului va putea fi de peste 10.000 mp.

Proiectul a fost aprobat în februarie 2024, dar Primăria a eliberat avizul de oportunitate zilele trecute. Conform listefirme.ro, Forting Agro Company SRL are sediul în Iași și a fost înființată în anul 2016. Domeniul de activitate preponderent, cel declarat în bilanțul anual, vizează „Cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase și a plantelor producatoare de semințe oleaginoase”.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

To Top