Connect with us

Lucrările la Greenfield Copou ar putea începe în a doua jumătate a anului

Valoarea investiției este estimată la 175 milioane euro

Investiții private

Lucrările la Greenfield Copou ar putea începe în a doua jumătate a anului

Dezvoltatorul Impact estimează că lucrările la proiectul Greenfield Copou vor demara în semestrul II al anului 2024, conform informațiilor publicate în cadrul raportului pe trimestrul I, Impact fiind cotat la bursă. Din același raport, putem afla că au fost pre-vândute 21 de apartamente, în valoare totală de 2 milioane euro, în condițiile în care viitorul complex va avea 1.062 de unități locative.

„Grupul a obținut autorizația de construire pentru Greenfield Copou Iași și se află în diferite etape de negociere cu constructorii și băncile de finanțare pentru acest proiect. (…) Managementul estimează începerea lucrărilor pentru 1.062 de unități, în cadrul proiectului Greenfield Copou, în S2 2024”, se precizează în raport.

Valoarea estimată a lucrărilor se ridică la 175 milioane euro. Din informațiile APIX.ro, Impact se află în discuții cu constructori locali pentru derularea proiectului, unul dintre grupurile contactate fiind cel patronat de omul de afaceri Giani Canschi.

Proiectul va fi implementat prin intermediul firmei Greenfield Copou Residence SRL. Anul trecut, această societate nu a înregistrat venituri și a avut cheltuieli de până la un milion de euro. Omul de afaceri Gheorghe Iaciu, cel care controlează grupul Impact, a înființat pentru proiectul de la Iași și firma Greenfield Copou Residence Phase II SRL. În prezent, Impact deține 5 hectare în zona Viticultori, dar are în plan achiziția de alte terenuri pentru continuarea dezvoltării spre zona Grădinii Botanice.

Terenul deținut acum de către Impact

Conform raportului citat, la acest moment, sunt încheiate 21 de pre-contracte de vânzare-cumpărare pentru viitorul complex. În schimb, în martie 2024, erau 24 de apartamente pre-vândute, semn că trei cumpărători au renunțat la achiziția locuinței. În context, amintim că Impact a obținut autorizația de construire încă din luna iulie 2023, iar proiectul a fost inițiat în 2019.

Randare a proiectului

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

To Top