Connect with us

Orban vine la Iași după ce inaugurează autostrada de la Bacău. UPDATE

Traseul centurii Bacăului - 16 din 30 km sunt în regim de autostradă

Proiecte publice

Orban vine la Iași după ce inaugurează autostrada de la Bacău. UPDATE

UPDATE. Ludovic Orban și-a anulat vizita la Iași. În schimb, la dezbaterea de la Palatul Culturii vor participa vicepremierul Raluca Turcan și miniștrii Lucian Bode (Transporturi) și Marcel Boloș (Fonduri Europene). În programul delegației guvernamentale mai figurează deplasări în județ la: parcul industrial Miroslava, amplasamentul Institutului Național de Medicină Cardiovasculară, Antibiotice, Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” și întâlniri cu oamenii de afaceri și rectorii universităților ieșene.

Primii kilometri de autostradă din regiunea Moldovei vor fi deschiși traficului rutier pe 2 decembrie. Ocazie pentru premierul Ludovic Orban și doi miniștri (Fonduri Europene și Transporturi) să taie panglica pe cei 16 km de drum, în profil de autostradă, ai centurii ocolitoare a Bacăului. Ulterior, Orban și cei doi miniștri vin la Iași să participe la o dezbatere, la Palatul Culturii.

Tronsonul de autostradă din centura Bacăului este inaugurat cu peste un an înainte de termen (ianuarie 2022). Lucrările au fost efectuate de asocierea de firme UMB – Tehnostrade, companii băcăuane care au lucrat în ritm alert pe tot parcursul anului 2020. Valoarea contractului se ridică la aproape 700 milioane lei, fără TVA, banii find asigurați din fonduri europene. Lungimea centurii este de circa 31 km, iar 16,3 km sunt în profil de autostradă. Tronsonul de 16 km face parte și din autostrada A7. În prezent, peste 7 km din centură sunt deja dați în folosință.

În ceea ce privește vizita lui Ludovic Orban, programul detaliat nu este cunoscut la această oră. Dar, din informațiile APIX.ro, premierul va efectua, alături de cei doi miniștri, o vizită în județ și va participa la o dezbatere la Palatul Culturii în după-amiaza zilei de 2 decembrie. Tema dezbaterii face referire la Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), și modul în care proiecte legate de Iași și Moldova apar în acest plan pentru finanțare.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top