Connect with us

Pașcaniul va cheltui peste un milion de euro pentru a amenaja un nou cimitir

Cimitirul va fi construit în zona din plan secundar

Local

Pașcaniul va cheltui peste un milion de euro pentru a amenaja un nou cimitir

Primăria Pașcani a lansat o licitație de execuție a nou cimitir, urmând a fi amenajate aproape 1.000 de locuri de veci, în condițiile unor costuri estimate la peste 6 milioane lei (cca 1,2 milioane euro). Companii interesate pot depune oferte cel târziu până pe 28 februarie.

Cimitirul va fi amenajat în nord-vestul Pașcaniului, pe un teren de 1,5 hectare din apropierea stadionului, respectiv cu adresa pe str. Dragoș Vodă, dar cu acces la amplasament de pe str. Grigore Ureche.

Acesta este amplasamentul

Potrivit caietului de sarcini, în cimitir vor fi amenajate 939 de locuri de veci. În incinta cimitirului vor fi montate piese de mobilier urban, stâlpi de iluminat cu panouri fotovoltaice și cu becuri LED. „Incinta este împrejmuită perimetral pe linia de proprietate cu un gard de stâlpi metalici încastrați într-o fundație de beton și cu includeri din plasă bordurată dublat de vegetație. Accesul în incinta cimitirului se va face pe latura de est, printr-o poartă de acces pe drumul amenajat cu legătură directă din str. Grigore Ureche”, se mai precizează în caietul de sarcini.

Lipsa locurilor de veci este o problemă și în municipiul Iași, dar, deși au existat în mai multe rânduri promisiuni ale administrației locale de a realiza un cimitir sau să fie extins unul existent, Primăria Iași nu a făcut niciun demers concret.

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top