Connect with us

Patru bănci vor să împrumute Primăria Iași cu 150 milioane lei

Local

Patru bănci vor să împrumute Primăria Iași cu 150 milioane lei

Primăria Iași a primit patru oferte la procedura privind contractarea unui credite de investiții cu o valoare de 150 milioane lei, două treimi din această sumă fiind destinată demarării lucrărilor la un nou stadion, în zona șes Bahlui.

Potrivit reprezentanților instituției, ofertele au fost depuse de BRD – Groupe Societe Generale, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank și Unicredit Bank. Costurile creditului au fost estimate la 86,8 milioane lei, dar acestea probabil vor scădea în funcție de ofertele depuse. Este cel de-al treilea credit major făcut de Primărie în doar doi ani: 200 milioane lei au mai fost împrumutate de la BCR (asigurarea încălzirii orașului în sezonul rece încheiat) și 50 milioane euro de la BERD (construirea depoului Dacia).

Cele 150 milioane lei vor fi cheltuite pentru demararea construirii stadionului din șes Bahlui (100 milioane lei), modernizarea bld. Poitiers (30 milioane lei) și șos. Bucium (20 milioane lei). La stadion suma necesară este de patru ori mai mare, iar municipalitatea speră să atragă și alte resurse financiare, de la bugetul local sau cel de stat.

În ceea ce privește bd. Poitiers este în desfășurarea licitația de lucrări, iar pentru șos. Bucium există un contract de lucrări semnat în august 2022 (Conest), dar lucrările nu au fost făcute, deși de la acel moment au trecut aproape 20 luni.

„În perioada imediat următoare se va realiza evaluarea ofertelor, întocmirea clasamentului ofertelor conforme și negocierea contractului de împrumut cu instituția de credit clasată pe primul loc, potrivit Caietului de sarcini”, se arată într-o informare a Primăriei. Contractul de credit ar putea fi semnat până la finalul lunii mai.

Împrumutul va fi returnat în 12 ani, dintre care primii 3 ani sunt de grație. Condițiile creditului vor fi negociate cu instituția bancară care va oferi prețul cel mai scăzut, respectiv cea mai mică valoare din însumarea dobânzii, comisioanelor și a altor costuri, după caz. În situația în care negocierea cu primul clasat nu va avea rezultatele scontate, Primăria va relua discuțiile cu următorii clasați.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top