Connect with us

Două oferte pentru revizuirea proiectului de construire a Sălii Polivalente

sala polivalenta iasi

Local

Două oferte pentru revizuirea proiectului de construire a Sălii Polivalente

Primăria Iași are termen mijlocul lunii august pentru desemnarea câștigătorului la licitația privind revizuirea proiectului de construire a Sălii Polivalente, documentația actuală fiind întocmită în baza unui contract semnat în anul 2019.

Proiectantul inițial (Sigm-Home Projects SRL) este unul dintre cei doi ofertanți la licitație. Firma are ca terț susținător firma Mihul și doi subcontractați: Iulius Energy și Beta Star, toate companiile fiind din Iași. Celălalt competitor la procedură este firma GRS-Project Global, cu un subcontractant (Maroco Systems), societăți, de asemenea, locale.

Valoarea contractului pentru revizuirea proiectului este estimată la aproape jumătate de milion de lei. Odată ce noua documentație va fi gata (termenul de predare este de 30 de zile de la semnarea contractului), Primăria o va înainta la Compania Națională de Investiții (CNI). În context, amintim că, în februarie 2024, guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economicii ai Sălii Polivalente de la Iași cu angajamentul de a o finanța prin intermediul CNI. Însă, odată cu revizuirea proiectului, în mod evident indicatorii vor suferi ajustări. În prezent, valoarea investiției este estimată la 100 milioane euro.

Conform Primăriei, revizuirea este necesară în urma mai multor modificări survenite de la momentul elaborării documentației inițiale. Principalul motiv constă în realizarea de către Ministerul Sănătății a unui studiu de coexistență în cazul Sălii Polivalente și a Spitalului Regional de Urgență (SRU), ambele obiective propuse pentru construire în zona Moara de Vânt. Acest studiu a determinat mutarea primului obiectiv menționat la o distanță minimă de 345 metri de SRU.

Mutarea determină realizarea unui nou studiu geotehnic în cazul Sălii Polivalente și, în același timp, trebuie respectate anumite condiții impuse de Inspectoratului pentru Situații de Urgență și alte rapoarte sau avize întocmite pentru amplasamentul inițial.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top