Connect with us

Primăria Iași împrumută 150 milioane lei pentru stadion (relocat în șes Bahlui) și modernizarea a două străzi

sedinta consiliu local iasi
Decizia va fi adoptată în plenul CL din 27 martie

Alegeri 2024: idei și proiecte

Primăria Iași împrumută 150 milioane lei pentru stadion (relocat în șes Bahlui) și modernizarea a două străzi

Consiliul Local (CL) va dezbate, în ședința ordinară din 27 martie, contractarea unui împrumut de 150 milioane lei pentru construirea unui stadion nou (100 milioane lei lei), modernizarea bld. Poitiers (30 milioane lei) și șos. Bucium (20 milioane lei).

O noutate este că stadionul nu va mai fi construit în Moara de Vânt, ci în zona șes Bahlui, cu toate că deja au fost angrenați bani de la bugetul local, în ultimii ani, pentru diverse documentații tehnice care au vizat amplasamentul din Moara de Vânt: de la întocmirea planului urbanistic zonal și până la proiectarea edificiului.

„Degrevăm zona Moara de Vânt pentru că, din calculele noastre privind riscurile, stadion, sala polivalentă și spital, în condiții de seism, incendiu la una din cele trei sau alte condiții de risc (…) ar fi dus la un blocaj”, a susținut Mihai Chirica, în cadrul unei emisiuni la postul Iași TV Life.

Ideea construirii stadionului pe șes Bahlui a fost solicitată, în anii precedenți, de numeroase persoane, mai ales în contextul accesului facil la varianta de trafic greu de ocolire a orașului și la drumul european. În schimb, în ultimii ani, primarul Chirica a susținut oportunitatea construirii stadionului în Moara de Vânt.

În cazul bld. Poitiers trebuie lansată o licitație de execuție a lucrărilor, iar pentru șos. Bucium există un contract de lucrări semnat în august 2022 (Conest), dar lucrările nu au fost făcute, deși de la acel moment au trecut aproape 20 luni.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Alegeri 2024: idei și proiecte

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top