Connect with us

Unde va fi transportat pământul excavat de la șantierul Spitalului Regional de Urgență

santier sru

Local

Unde va fi transportat pământul excavat de la șantierul Spitalului Regional de Urgență

Constructorul Ness Proiect Europe, firmă care efectuează lucrările pregătitoare construirii Spitalului Regional de Urgență (SRU) Iași va transporta mare parte din pământul vegetal excavat de la amplasament la limita administrativă dintre Iași și Tomești.

„Cea mai mare parte din cantitatea de aproximativ 55.000 mc pământ vegetal, însemnând în jur de 2.500 de camioane de 20 tone, rezultată din excavări și săpătură, va fi depozitată pe terenul situat între Padocul Tomești și groapa de gunoi. Acest pământ urmează să fie folosit ulterior la lucrările de amenajare desfășurate de Servicii Publice pe întreg teritoriul Municipiului Iași”, a declarat Ciprian Bostan, administrator public.

O bună parte din acest teren a fost câștigată recent de Primăria Iași în instanță: este vorba despre circa 24 hectare care, anterior, erau pe teritoriul administrativ al comunei Tomești. În schimb, în urma unei decizii definitive a Curții de Apel, Primăria Iași a intrat în proprietatea suprafeței.

Aceasta este suprafața de 23,6 ha câștigată de Iași în procesul cu Tomești

În ceea ce privește restul cantității de pământ care va fi excavată de pe șantierul SRU, aceasta încă nu are o destinație precisă. Dar, potrivit lui Ciprian Bostan, există solicitări de la mai multe primării din județ care vor să efectueze nivelări la unele terenuri. De asemenea, o altă direcție este ca pământul să fie folosit la diverse lucrări de construire. „Intenția noastră este să transportăm acest pământ, altul decât cel vegetal, direct la beneficiar”, a mai spus Ciprian Bostan.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top