Connect with us

Peste 8.500 de ieșeni vor primi prin SMS „factura” pentru parcările de reședință

Local

Peste 8.500 de ieșeni vor primi prin SMS „factura” pentru parcările de reședință

Municipalitatea a demarat procedurile pentru achiziția unui sistem de notificare prin SMS a șoferilor care au închiriat locuri în parcări de reședință. Potrivit Primăriei, SMS-ul va cuprinde detalii cu privire la debitele de plată, eventuale modificări ale valorii minime a chiriei, emiterea unor acte adiționale etc.

Sistemul va costa maxim 12.500 lei (inclusiv TVA), conform Primăriei. Anual, municipalitatea încasează circa 5 milioane lei din exploatarea parcărilor de reședință.

„Numărul locurilor de parcare de reședință aflate în administrarea Serviciului Administrare Parcări este în prezent de circa 9.400, din care în jur de 8.500 au contracte de închiriere sau sunt atribuite persoanelor cu handicap, iar 900 sunt încă neadjudecate”, se arată într-o informare a Primăriei.

În ceea ce privește cele circa 1.000 de locuri de parcare din parcările publice din Municipiul Iași, acestea sunt în prezent gestionate printr-un sistem inteligent grație căruia șoferii pot ști în timp real unde pot găsi cel mai apropiat loc liber.

Sistemul constă în tot atâția senzori wireless montați în parcările publice și stații de interconectare a echipamentelor (gateway). De asemenea, sistemul include o aplicație de server pentru gestionarea locurilor de parcare, care integrează informații de la toate tipurile de sisteme de detecție a stării locurilor de parcare utilizate și permite analizarea și gestionarea tuturor datelor în timp real. Aplicația permite aplicarea de tarife orare diferențiate.

Totodată, aplicația afișează harta locurilor de parcare în timp real și permite conducătorilor auto să vadă unde sunt locurile de parcare disponibile, oferindu-le și o funcție de navigare spre acestea. Astfel, conducătorul auto își va putea optimiza traseul, implicit consumul de combustibil, câștigând timp și protejând mediul.

Plata locurilor de parcare se poate face prin aplicație, prin SMS la numărul 7442 sau prin parcometrele amplasate în zonele senzorilor. Totodată, plata la parcometre este integrată în aplicație pentru o mai bună verificare a achitării taxei de parcare.

Sistemul include și UPPARK, o aplicație mobilă pentru afișarea locurilor de parcare libere și navigarea către acesta, care poate fi descărcată de către utilizatori din AppStore sau Google Play. Aplicația pentru smartphone oferă posibilitatea de plată electronică imediată.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top