Connect with us

Piața imobiliară la Iași: 2,2 miliarde euro/Care sunt cele mai mari proiecte

Studii și analize

Piața imobiliară la Iași: 2,2 miliarde euro/Care sunt cele mai mari proiecte

Peste 1.200 de proiecte de construcţii sunt aflate în diferite faze de realizare în Iaşi, întreaga piaţă locală fiind estimată la aproximativ 2,2 miliarde de euro, reiese dintr-o analiză realizată de compania de proiectare topografică Graphein, în colaborare cu IBC Focus, lider de piaţă în monitorizarea şantierelor şi proiectelor de construcţii din România, raport citat de „Ziarul de Iași”.

„Piaţa construcţiilor din Iaşi se va menţine stabilă şi în anul 2021, în ciuda contextului pandemic, şi are perspective solide de creştere pe termen lung. În acest moment, în capitala Moldovei sunt peste 1.200 de proiecte de construcţii aflate în diferite faze de realizare, întreaga piaţă locală fiind estimată la aproximativ 2,2 miliarde de euro”, se arată în analiză.

Datele culese din piaţă în perioada ianuarie 2020 – ianuarie 2021 indică faptul că, la nivelul judeţului Iaşi, peste 1.200 de proiecte de construcţii erau în diverse faze de realizare.

„Anul trecut am asistat la o anumită inerţie, multe proiecte fiind continuate după ce au fost demarate în 2019. Chiar şi aşa sectorul construcţiilor nu a resimţit atât de puternic şocul generat de criza sanitară şi cea economică. Cred că anul 2021 se va situa la un nivel similar celui anterior, resimţindu-se deja în piaţă o efervescenţă din partea dezvoltatorilor imobiliari, dar şi a autorităţilor locale”, a declarat directorul general al Graphein, Eugen Ursu.

Analiza realizată de Graphein şi IBC Focus urmăreşte piaţa atât la nivel cantitativ, cât şi structural. Astfel, datele arată că sectorul construcţiilor din Iaşi este dominat în continuare de proiectele rezidenţiale private (ansambluri rezidenţiale noi, vile, apartamente). Din totalul celor 1.276 de proiecte, 475 sunt clădiri rezidenţiale (aproximativ 37% din piaţă). Locul doi este ocupat de construcţiile sociale şi comunitate (182 la număr), birouri/comercial (181) şi industrial (137).

Citește materialul integral în Ziarul de Iași

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Studii și analize

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top