Connect with us

PMI a semnat contractul pentru actualizarea strategiei de dezvoltare

Studii și analize

PMI a semnat contractul pentru actualizarea strategiei de dezvoltare

Primăria Iași a semnat un contract cu o asociere de firme din București pentru actualizarea a două documente strategice necesare accesării de fonduri UE în perioada 2021 – 2027: Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) și Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD).

Potrivit informațiilor publicate în sistemul național de achiziții publice, contractul a fost semnat cu asocierea Urban Scope Consultanţă şi Asistenţă Tehnică SRL. Asocierea și-a adjudecat contractul pentru o sumă de aproape 630.000 lei, în condițiile în care valoarea estimată inițial ajungea la 840.000 lei. La licitație au mai participat asocierile Civitta Strategy TTL Planning (ambele din Bucureşti), Sigma Mobility Engineering (Piteşti) – Avensa Consulting (Iaşi).

  • Actualul PMUD poate fi consultat la adresa pmud.apix.ro, într-un demers al APIX.ro de a face cunoscută publicului larg această strategie într-un format interactiv

Printre altele, consultantul selectat va trebui să facă o analiză detaliată a liniilor de finanţare 2021 – 2027 şi cu scopul de a determina care proiecte iniţiate de Primăria Iaşi pot fi eligibile pentru fonduri nerambursabile.

În ceea ce priveşte SIDU, structura propusă de municipalitatea vizează cel puţin următoarele elemente: contextul actualizării SIDU, analiză diagnostic pentru perioada 2021 – 2027, plan de acţiune şi portofoliu de proiecte şi sistemul de implementare (inclusiv cu parte de monitorizare şi evaluare).

În cazul PMUD, documentul trebuie să se axeze pe oferirea de soluţii la problemele de mobilitate în oraş, inclusiv prin studii de trafic sau interviuri cu ieşeni (minim 1% din populaţie).

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Studii și analize

To Top