Connect with us

PMI: Două poduri importante din Iași vor fi reabilitate

Proiecte publice

PMI: Două poduri importante din Iași vor fi reabilitate

Podul Metalurgiei și Podu Roș vechi vor trece printr-un proces de reabilitare. Deocamdată, plenul Consiliului Local (CL) va aproba indicatorii tehnico-economici ai investiției. Studiile de fezabilitate au arătat o sumă necesară totală de peste 8,3 milioane lei (inclusiv TVA).

În timp ce reabilitarea Podului Metalurgiei costă aproape 3,8 milioane lei, iar în cazul Podu Roș vechi (zona de pe podul existent pe unde circulă tramvaiele) este vorba despre 4,5 milioane lei.

„În urma analizării vizuale a podului s-au constatat degradări și defecte la nivelul elementelor principale de rezistență ale suprastructurii, ale elementelor de rezistență care susțin calea, la nivelul infrastructurii, la nivelul albiei, apărării malurilor, la nivelul părții carosabile și trotuare”, se arată în nota de specialitate aferentă proiectului privind reabilitarea Podului Metalurgiei (48 metri).

În ceea ce privește Podu Roș vechi, deteriorările la nivelul elementelor de rezistență care susțin calea (platelajul și antretoazele), la nivelul infrastructurii, al aparatelor de reazem, al dispozitivelor antiseismice, la nivelul albiei, apărării malurilor și la nivelul căii podului.

„Pe perioada de exploatare, structura podului a fost afectată de defradări rezultate ale unui proces natural de depreciere și ca o consecință a lucrărilor de reparații și întreținerii efectuate în timp. Documentația tehnică propune executarea lucrărilor de reparații și consolidare la nivelul suprastructurii (grinzi principale, antretoaze, placa carosabilă). Se propune reabilitarea și consolidarea la nivelul infrastructurii. Sunt prevăzute lucrări de reabilitare a albiei prin execuția unor gabioane, a unui pereu de beton pe întreaga lățime a podului și realizarea de casiuri”, se precizează în referatul aferent refacerii Podului Roș vechi.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top