Connect with us

Prima parcare Park&Ride va fi în zona CUG: ce alte proiecte de parcări sunt propuse anul acesta

Proiecte publice

Prima parcare Park&Ride va fi în zona CUG: ce alte proiecte de parcări sunt propuse anul acesta

Încă de acum peste 7 ani specialiștii recomandau Primăriei, prin diversele studii făcute, că sunt necesare parcări Park&Ride la intrările în Iași pentru a reduce fluxul de mașini: în tot acest timp nu s-a întâmplat nimic, mai mult primarul suspendat Mihai Chirica declara acum 2-3 ani că ele nu sunt necesare. Acum, pare că Primăria și-a schimbat strategia.

Comisiile de specialitate de la nivelul Consiliului Local (CL) au aprobat un amendament la bugetul local prin care sunt alocate 150.000 lei în vederea realizării studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru parcarea P&R din zona CUG.

P&R va fi amenajat în CUG, în apropiere de zona Fortus

În buget vor fi incluse și alte propuneri făcute în ceea ce privește parcările:

  • 100.000 lei pentru realizarea unui studiu a rețelei de parcări din oraș
  • 300.000 lei pentru execuția parcării prevăzute în zona Mușatini (aici este propusă o parcare supraterană, dar licitațiile organizate de Primărie nu au atras ofertanți)
  • 200.000 lei pentru elaborarea unui studiu de fezabilitate în vederea identificării unui amplasament pentru o parcare supra- sau subterană în zona Copou, cu precădere în apropierea Institutului de Oncologie

Față de alte orașe mari din țară, Iașul nu are în prezent vreo parcare supra- sau subterană construită de Primărie, ci toate sunt private. De exemplu, prima parcare supraterană din oraș va fi dată în folosință în zona Rampei, din Dacia, în cadrul unui proiect imobiliar dezvoltat de o societate comercială.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top