Connect with us

PMI vrea trei concursuri de soluții: cinema Victoria, râul Bahlui și Piața Halei Centrale

Proiecte publice

PMI vrea trei concursuri de soluții: cinema Victoria, râul Bahlui și Piața Halei Centrale

Primăria vrea să organizeze în acest an trei concursuri de soluții pentru amenajarea a trei obiective: clădirea cinematografului Victoria, râul Bahlui (de la Podul Sf. Ioan până la Podul de Piatră) și Piața Agroindustrială Hala Centrală.

Primele două proiecte au fost incluse în buget de către executivul Primăriei, în timp ce al treilea proiect face obiectivul unui amendament înaintat de grupul consilierilor locali ai PNL, propunere deja aprobată la nivelul comisiilor de specialitate. Fondurile alocate pentru cele trei concursuri de soluții se ridică la aproape 150.000 lei.

Propunere de amenajare a cinema Victoria

Anul trecut, Ateneul Național din Iași a lansat în două rânduri licitații de lucrări de consolidare la clădire, dar ambele proceduri au fost anulate.

În ceea ce privește amenajarea râului Bahlui, anul trecut a fost semnat un contract pentru actualizarea documentațiilor tehnice: studiul de fezabilitate, documentația de avizare a lucrărilor de intervenție, memorii pe specialități, analiza cost-beneficiu, devize de lucrări și inclusiv părți desenate. Contractul a fost semnat cu o firmă ieșeană (Proex Consult SRL) pentru suma de 18.000 lei.

Proiectul de amenajare arhitecturală a râului Bahlui a fost lansat acum mai bine de cinci ani, iar, în 2015, Primăria spunea că va accesa fonduri europene pentru realizarea investiției. Investiția, estimată la circa 16 milioane lei, presupune construirea a patru debarcadere, trei poduri pietonale, şapte platforme belvedere, piste de alergare, locuri de stat însoţite de pergole, zona va fi iluminată arhitectural pe întreg perimetrul, iar alimentarea cu energie electrică se va face cu o microhidrocentrală.

Randare a proiectului din 2015

Nu în utimul rând, concursul de soluții pentru amenajarea Pieței Agroindustriale Hala Centrală este o noutate pentru ultimii ani, amenajările actuale datând de pe vremea fostului primar Constantin Simirad.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top